Легендата на Левски Кирил Ивков отдели време, за да коментира пред БЛИЦ СПОРТ вчерашното дерби между „сините“ и ЦСКА. Той разкри от какво е впечатлен, отличи играчите, които са изпъкнали според него и посочи в каква насока Левски има още да работи.

„Изключително впечатлен съм от двубоя. За първи път от десетина година имаше толкова много хора. Около 25 000 зрители бяха на стадиона. Стана едно чудесно дерби, едно от най-добрите в последните години. Футболът ни е жив. Публиката отговори на силното представяне на двата отбора на терена“, заяви 71-годишният бивш защитник и треньор на „сините“.

„Не мога да обвинявам Митрев за головете, които получи. И двете попадения дойдоха след много тежки удари. Трудно е да се хване такъв изстрел, какъвто беше при първия гол. Може би не видя добре топката. За втория – вероятно не очакваше да му бият от 30 метра, пък и топката тупна точно пред плонжа му. Не мога да го обвинявам. Митрев върви много добре. Гледам го във всяка среща и мога да кажа, че от мач на мач се представя все по-силно“, допълни бившият национал.

„От ЦСКА бих отличил Тиаго Родригес. Много добре се представи, вкара два гола. Показа, че има много хубав удар. Лично аз очаквах повече от Каранга, но явно двамата централни защитници Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон доста добре го охраняваха и не му дадоха шанс. Иначе това е много добър футболист. Има самочувствие, добре играе с глава, а и с топката в краката. От Левски много силно играха Яблонски и Ейолфсон. Силно впечатление ми направи в този мач и Милош Цветкович. Играта на Жорди Гомес беше много важна. Изключително спокоен в центъра на терена, играе разумно, не бърка пасове“, анализира Ивков.

„На мен не ми харесва стилът на „сините“. Левски е свикнал да играе нападателно, това харесват и феновете. Нека това не звучи като критика. Делио Роси явно правилно напипа, че отборът има проблеми в защитата и започна да работи върху това. Това явно дава резултат, тъй като тимът вече не допуска леки голове. Треньорът работи с това, което има на разположение. Левски обаче винаги е търсел атаката. Мечтата ми е да видя две добри крила и един силен централен нападател. Личи се, че на отбора му трябват атакуващи хора и добър плеймейкър. Липсата на силни играчи по фланговете донякъде оправдава представянето на Серджиу Буш и Жуниор Мапуку, тъй като до тях не достигат топки“, завърши олимпийският вицешампион от Мексико'68.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма