ЦСКА приема Пирин в мач от 12 кръг на Първа лига със задачата да се върне към победите, след като в предишния си мач направи 2:2 с Етър и прекъсна серията си от осем поредни успеха. Срещата на стадион „Българска армия“ започва днес от 20:00 часа, а нова издънка може да повлияе психически на „червените“ преди дербито с Левски след седмица.

Звездата на ЦСКА Фернандо Каранга ще продължи атаката на рекорд на Христо Стоичков. Ако вкара срещу Пирин, бразилецът ще се е разписал в седем поредни мача. Най-доброто постижение в историята на клуба принадлежи на Христо Стоичков от сезон 1989/90, когато Камата реализира 13 гола в девет поредни срещи. Към момента Каранга има 7 попадения в седем последователни мача. Рекордът на футболния ни елит принадлежи на Наско Сираков, който с екипа на Левски в периода март-април 1994 година се разписва 16 пъти в 10 поредни мача.

Пирин е един от удобните съперници за ЦСКА. „Орлетата“ нямат спечелено гостуване на „Армията“ - 22 победи за „червените“ и 5 равенства. Заради контузията в кръста на Божидар Чорбаджийски треньорът на домакините Стамен Белчев ще направи промяна в защитата. Така на Николай Бодуров, който ще сложи капитанската лента, в центъра на отбраната ще действа Александър Барт.

Промяна се очаква и в предни позиции. Кевин Меркадо се очаква да седне на пейката, а по левия фланг ще го замести Густаво Кулма. Ако се представи силно днес, колумбиецът може да излезе титуляр и срещу Левски след седмица.

Пирин пък вдигна основния си бранител Александър Башлиев за мача на „Армията“. Милен Радуканов обаче в последния момент ще прецени дали да го пусне в игра. След наказания се завръщат Антон Костадинов, Димитър Благов и Аймен Суда.

Резултат с изображениеЦСКА – ПиринРезултат с изображение

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
София
, „Българска армия“
Съдия: Ангел Ангелов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Черняускас, Дюлгеров, Бодуров, Барт, Недялков, Пинто, Малинов, Манолев, Тиаго, Кулма, Каранга
Треньор: Стамен Белчев
Контузени: Чорбаджийски, Ал. Георгиев; Наказани: няма

Пирин: Макенджиев, Башлиев, Р. Сандев, Ст. Николов, Попев, Костадинов, Т. Траянов, Рения, Суда, Благов, Ст. Костов
Треньор: Милен Радуканов
Контузен: Хендерсън; Наказани: няма

Баланс: 54 мача, 32 победи за ЦСКА, 19 равенства, 3 победи за Пирин, г.р. 100:37 за ЦСКА

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* ЦСКА е отборът с най-резултатно нападение през сезона – 30 вкарани гола или средно по 2,73 на мач
* Пирин е най-грубият отбор в първенството – 38 жълти и 3 червени картона
* ЦСКА е в серия от девет поредни мача без загуба
* Пирин бележи средно по един гол от началото на сезона
* „Червените“ вкараха поне един гол в последните си девет мача
* „Орлетата“ направиха равенства при последните си три гостувания

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма