Един от най-успешните нападатели в историята на българския елит Мартин Камбуров обяви, че ще даде всичко от себе си Берое да победи Локомотив (Пловдив) в мача от Първа лига този петък от 20:00 часа в Стара Загора. Нападателят говори за своите 191 гола, с които е на четвърто място във вечната ранглиста, голмайсторските призове, обстановката в новия си тим Берое и разочарованието от раздялата с Локомотив (Пловдив). Той е само на 3 гола от Динко Дерменджиев и на 5 от Наско Сираков във вечната голмайсторска листа. Скоро Камбуров може да стане и вторият футболист в историята с над 200 гола в родния елит след Петър Жеков, който има 253 попадения.

„Със сигурност не съм очаквал. Като всяко дете, мечтаех да играе в професионалния футбол и „А“ група. Сбъдна се тази мечта. Това е плод на много труд. Зад тези цифри се крият много лишения, но пък след всеки гол съм се радвал и всеки следващ гол ме е карал да продължавам напред“, сподели Камбуров в интервю пред „Диема Спорт“ за своите 191 гола в първенството.

„Не съм си поставил цел, така се получава, когато си отдаден и работиш. Ако станат 200, ще се радвам. Имам договор до края на годината. Ще се радвам да стана вторият човек, вкарал 200 гола в нашето първенство“, продължи нападателят.

„Добре ме приеха момчетата и треньорският екип, публиката също. Нямам никакви проблеми и претенции. Ще се старая докато съм тук. Когато слушаш и си и изпълняваш задачите е много лесно. Цел за голове не съм си поставил. Нормално е като нападател да вкарвам голове. Но най-важното е да помогна на отбора да влезем в първата шестица. Първо да натрупаме колкото се може повече точки, за да сме близки като разлика. Ще искаме да сме по-напред. Зависи много от мачовете докато се раздели първенството. Отборът е добре балансиран. Само аз съм по-опитен, и Веско Пенев. Другите нямат още 30 години, те са по-млади. Аз и Веско ще допринесем за баланса. Те ще трябва повече да се нагърбят. Давам съвети, нормално е, трябва да ги приема младите, да не се сърдят. Никога няма да направя забележка. Напротив, нека да се развиват футболистите. Подписах за една година, ще помагам на отбора, а през май ще вземем решение. Ако съм здрав, мога да продължа, ако не ще приключа кариерата“, разказа Камбуров за новия си тим.

„Всеки голмайсторски приз е скъп. С Локо (Пд) беше първи, взехме титлата. С Локо (Сф) имах уникално постижение да съм голмайстор с един полусезон, не ги деля. Едно време не е имало футболисти от чужбина, с които да си свериш часовника. Сега в Лудогорец има такива и отново успех, всеки от тези призове ми е сладък“, коментира нападателят призовете си за голмайстор.

„Срещу Левски и ЦСКА атмосферата е по-приповдигната, всеки иска да покаже най-доброто срещу грандовете. За моя радост се получава срещу Левски“.

„Странно ми е. Даже ми се пада на рождения ден. Ще дам всичко от себе си Берое да победи. Няма какво да доказвам. Мартин Камбуров се е доказал през годините. Ще играя по такъв начин, по който играя във всеки мач. Не мога да кажа, че съм обиден. Всеки знае, че там трябваше да си завърша кариерата, но така се стекоха обстоятелствата. Ще завърша по този начин в друг клуб като Берое, в който мисля, че ще получа нужното уважение. Каквото имах да казва, го казах на тръгване. Старая се да си върша работата и нормално да има спокойствие в мен. Съдба е да играя точно на рождения ми ден срещу Локомотив. Ще излезем и се надявам да победи отбора, в който играя. Пожелавам си да съм здрав на тази дата, отборът да победи и след това да празнуваме“, коментира Камбуров раздялата с Локо (Пд) предстоящия мач на Берое срещу „смърфовете“ на рождения му ден. Мачът е в петък от 20:00 часа в Стара Загора.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма