Крилото на Левски Жерсон Кабрал заяви, че основната му цел в момента е да се пребори за титулярно място в отбора, както и да допринесе с голове и асистенции за титла на „сините“ още този сезон. Холандецът коментира и атмосферата на мача с ЦСКА, както и отношщенията си с Делио Роси, който го изгони от една от тренировките.

"Срещу Монтана трябваше да правим това, което винаги правим , за  да победим. Беше по-трудно, защото те се защитаваха с 10 човека в тяхната половина. Това, което ние не направихме както трябва е, че не движехме топката достатъчно бързо. Не смятам, че сме подценили Монтана. Всеки мач трябва да играем за победата, за да го спечелим“, започна холандецът в интервю за Канал 3.

„Атмосферата на мача с ЦСКА беше лудост...беше страхотна с толкова много фенове. Бях чувал за  дербито, но да го усетя беше уникално. Заради това играя футбол, за да накарам хората да се радват. В големите мачове напрежението е доста по-различно и това оказва влияние. Ние също не можахме да си обясним защо играхме слабо през първото полувреме. Разочаровани сме, защото видяхме, че може да ги победим“, продължи крилото на „сините“.

„В началото ми беше по-трудно докато свикна с живота тук и с отбора. Делио Роси за мен е нещо ново. Вкарва много страст в работата си. Общувам си повече с хората, които говорят английски. Разбирам се с всички.

С Делио Роси забравихме всичко и сега сме приятели. Тук съм, за да играя и да си спечеля място“, каза още Кабрал.

„Все още съм уверен, но както и преди казах, няма да е никак лесно. Аз не мога да говоря за останалите отбори, а само за Левски. Имаме нов треньор и 14 нови попълнения. Първо всички трябва да се напаснем, но това, което виждам всеки ден на тренировките, е че даваме максимума от себе си и с всеки ден ставаме все по-добри. От тази гледна точка смятам, че ние можем да станем шампиони, ако дадем всичко от себе си, но отново повтарям, че няма да е никак лесно. Уверен съм в своята игра, аз искам да помогна на отбора, като отбелязвам доста голове и асистирам. Имам доброто чувство, че с моите качества ще помогна за развитието на отбора”, завърши новото попълнение на Левски.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018