Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията, които определи на този етап по повод скандала с "черното тото" и опита за манипулиране на мачове на юношеския ни национален отбор от Европейското в Унгария. Както вече стана ясно, бившият вратар на Локомотив (София) и Видима-Раковски Даниел Гяуров беше задържан, след като се е срещал със Стивън Петков от състава на селекционера Александър Димитров. Разкритието на БЛИЦ беше официално потвърдено от БФС, откъдето съобщиха, че и двамата са изхвърлени от футбола до произнасяне от компетентните органи по случая.

От решението на Дисципа става ясно, че е замесен и трети играч, който също е със спрени права - Григор Григоров. БЛИЦ разбра, че той е бивш футболист на Локомотив (София), бил е съотборник на Гяуров при "железничарите".

Припомняме, че Гяуров беше задържан за 24 часа, като самият той отрича да е намесен в схемата.

Решение на Дисциплинарната комисия:

Във връзка с образувано досъдебно производство по чл. 307 В от НК на основани чл. 46, ал.2 ДК спира състезателните права на футболистите Стивън Валентинов Петков, Григор Иванов Григоров и Даниел Филипов Гяуров до произнасяне от компетентните органи по случая.