Арест на футболист за "черно тото" отново разтърси българския футбол. По-рано през деня от БФС и МВР разпространиха информация, че 20-годишен бивш футболист, играл в отбори в "А" група, е бил задържан по подаден сигнал за опит за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор.

Ето до каква информация се добра БЛИЦ.

Въпросният 20-годишен е бивш вратар на Локомотив (София). Той е бил в мъжкия състав на "червено-черните". Впоследствие, макар и толкова млад, се отказва от футбола. Според БНР това е Даниел Гяуров, който е пазил и във Видима-Раковски.

Младежът се обадил на един от юношеските национали, докато те бяха на лагер в Правец преди европейското първенство в Унгария. Определил му среща. Двамата са се видели на бензиностанция, намираща се близо до родния град на Тодор Живков. Там 20-годишният бивш вратар е започнал да убеждава юношеския национал да се включи в черното тото. За целта националът е трябвало да вербува част от колегите си. 

Според непотвърдена информация Гяуров е част от нелегална група за залози. Пак според мълвата националът, който се е срещнал с него, е Стивън Петков. БЛИЦ припомня, че атакуващият халф напусна със скандал "Левски" и премина в Лудогорец наскоро. Тъй като нямаме официално потвърждение, че това е Стивън Петков, по-надолу ще наричаме играча "Х". 

Впоследствие играчът "Х" е говорил с някои от футболистите. Един от тях обаче веднага е уведомил селекционера на тима Александър Димитров. Поради тази причина "Х" е бил отстранен от юношеския национален отбор на България. Причината обаче остана незабелязана, защото "Х" просто попадна в групата на играчите, които не влязоха в сметките на треньора за европейското първенство в Унгария. 

Играчът "Х"  също е бил задържан от полицията, но вече е пуснат. В ареста обаче остава 20-годишният бивш вратар на Локомотив (София), чието име засега се пази в тайна.