Дербито се завърна! ЦСКА и Левски направиха истински спектакъл на "Васил Левски" и завършиха наравно 2:2 в мача помежду си от Първа лига. Фернандо Каранга и Рафаел Енрике бяха точни за символичните домакини, а за тима от "Георги Аспарухов" се разписаха Иван Горанов и Паулиньо. Жеферсон и Серджиу Буш пък получиха червени картони в края на мача.

Двата отбора си размениха по едно полувреме. През първата част ЦСКА бе абсолютен господар и се оттегли на почивката с два гола аванс. Играчите на Стамен Белчев можеха да вкарат и още толкова през тези първи 45 минути. През второто полувреме пък Левски бе преобразен, вкара два гола, а можеше да стигне и до пълен обрат.

От това равенство най-голяма полза има лидерът Лудогорец, който има възможност да увеличи аванса си на върха в класирането, ако победи Берое. В момента шампионите са със 75 точки, докато ЦСКА е със 70, но "червените" са с мач повече. Левски е на четвърта позиция с 51.

ЦСКА натисна "сините" още от първия съдийски сигнал. И резултатът не закъсня. В 4-ата минута Каранга изпревари Митрев за топката в наказателното поле, стражът на "сините" се хвърли в краката му и го повали. Съдията Стефан Апостолов посочи бялата точка, а повторенията показаха, че решението му е правилно. Фернандо Каранга бе безупречен и реализира за 1:0. Футболистите на Левски имаха претенции към изпълнението на бразилеца, тъй като той се спря, но оспорването им завърши с жълт картон за Цветкович.

В 9-ата минута ЦСКА нокаутира Левски с втори гол. Рафаел Енрике проби по фланга, нахлу в полето, залъга Цветкович и Яблонски и стреля много точно. Топката се удари в гредата и влезе във вратата зад Митрев - 2:0.

Тиаго Родригес можеше да направи резултата класически с удар от въздуха, но Митрев този път показа рефлекс и изби в корнер. В последните минути Каранга бе изведен сам срещу Митрев, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

Левски за цяло първо полувреме не успя да отправи нито един удар по посока на вратата на Черниаускас.

На почивката Делио Роси предприе действия и замени Антонио Вутов с Роман Прохазка. "Сините" излязоха коренно преобразени и се втурнаха в атака. Още в 48-ата минута бе върнат един гол. Цветкович центрира от дясно, а Иван Горанов надскочи защитник на ЦСКА и вкара с глава за 1:2.

Натискът на Левски продължи и в 61-ата минута резултатът бе изравнен. Буш открадна топката от защитата на ЦСКА, нахлу в наказателното поле, пусна към свободния Паулиньо, който от няколко метра прати топката във вратата - 2:2.

Левски продължи да действа по-активно, а "червените" бяха в нокдаун. До 72-ата минута те имаха само една възможност, но от добра позиция Рафаел Енрике прати топката от външната страна на мрежата.

В 81-ата минута Фернандо Каранга вкара топката във вратата на Левски, но попадението правилно бе отменено заради засада. Бразилецът бе с около метър зад отбраната на "сините".

В 83-ата минута Жеферсон изрита много грубо Серджиу Буш на тъчлинията. Румънецът не му остана длъжен, стана и го блъсна. Реферът Стефан Апостолов взе решение да покаже червени картони и на двамата. Това му решение не се хареса на нито един от двата щаба.

В 87-ата минута Обертан можеше да направи обрата пълен, но ударът му от точката на дузпата излетя високо над вратата.

В добавеното време Паулиньо можеше да направи обрата пълен, но миг пред да стреля защитник му изби топката в корнер.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА




ЦСКА - Левски 2:2

1:0 Фернандо Каранга (6-дузпа), 2:0 Рафаел Енрике (9), 2:1 Иван Горанов (48), 2:2 Паулиньо (61)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
4- Дузпа за ЦСКА! Божидар Митрев бе изпреварен от Каранга и повали бразилеца в наказателното си поле! Повторенията показаха, че решението на съдията Апостолов е правилно
6- ГОЛ ЗА ЦСКА! Фернандо Каранга бе точен от бялата точка и "червените" повеждат с 1:0! "Сините" имат претенции към изпълнението, тъй като бразилецът на няколко пъти се спря преди да стреля! Милош Цветкович получи дори жълт картон за оспорване
9- ГОЛ ЗА ЦСКА! Рафаел Енрике навлезе по крилото, премина през бранител и стреля точно в ъгъла. Топката се удари в гредата и влезе във вратата за 2:0!
22- Манолев стреля от пряк свободен удар, но топката излиза в аут
32- Страхотен удар от Тиаго Родригес от въздуха, Митрев показа рефлекс и акробатично изби в корнер
39- Каранга се измъкна зад защитата на Левски, излезе сам срещу Митрев, но ударът ми среща външната страна на мрежата на "сините"
45- 1 минута добавено време
45+1- Край на първото полувреме!
__________________________________
46- Начало на второто полувреме
48- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Милош Цветкович центрира от десния фланг, Иван Горанов се оказа в наказателното поле и с глава вкара за 1:2!
60- Удар от въздуха на Рубен Пинто, но топката минава покрай вратата
61- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Буш открадна топката от Чорбаджийски, навлезе в наказателното поел и пусна към Паулиньо, който от няколко метра не сгреши - 2:2!
63- Рафаел Енрике измъкна топката в наказателното поле на Левски, стреля силно, но топката се спря във външната страна на мрежата
69- Яблонски стреля с глава след центриране от коренр, но топката мина над вратата
81- Отменен гол на ЦСКА! Каранга изпревари Митрев и прати топката във вратата на "сините", но попадението бе отменено заради засада. Повторенията показаха, че решението на съдиите отново е правилно!
84- Червени картони за Буш и Жеферсон! Бразилецът изрита грубо румънеца, а Буш се ядоса и го блъсна! Реферът взе решение да изгони и двамата играчи!
87- Цветкович пусна към свободния на точката на дузпата Обертан, но французинът прати топката над вратата
90- 3 минути продължение
90+2- Паулиньо се промуши между няколко защитници, а миг преди да вкара бранител му изчисти топакат в корнер!
90+3- Край на мача!

ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 2.Стойчо Атанасов, 4.Божидар Чорбаджийски, 5.Николай Бодуров, 3.Жеферсон , 6.Рубен Пинто, 15.Кристиян Малинов (71-16.Раул Лое), 20.Тиаго Родригес (88-10.Роланд Алберг), 11.Станислав Манолев, 17.Енрике Рафаел (76-18.Александър Георгиев), 9.Фернандо Каранга
Резерви: 1.Слави Петров, 25.Александър Барт, 26.Валентин Антов, 29.Никола Борисов, 18.Александър Георгиев, 16.Раул Лое, 10.Роланд Алберг
Треньор: Стамен Белчев

Левски: 21.Божидар Митрев, 4.Иван Горанов, 28.Давид Яблонски, 5.Холмар Ейолфсон, 19.Милош Цветкович, 7.Паулиньо, 14.Хали Тиам, 20.Филипе Нашименто (79-13.Жорди Гомес), 8.Антонио Вутов (46-15.Роман Прохазка), 9.Серджиу Буш, 32.Габриел Обертан
Резерви: 89.Николай Кръстев, 13.Жорди Гомес, 15.Роман Прохазка, 25.Афонсо Фигейредо, 26.Йерсон Кабрал, 29.Станислав Костов, 71.Васил Панайотов
Треньор: Делио Роси

София, ст. "Васил Левски"
Съдия:
Стефан Апостолов
Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация