Силно напрежение разтресе Цар-Симеоновата градина в Пловдив снощи. В екшъна участваха представители на органите на МВР и футболни запалянковци, от агитката на Локомотив, информира „Марица”. Зрелището се разиграло около 22:00 часа.

До служителите на реда достигнала информация за предстоящи сблъсъци в центъра на града, затова бронирани полицаи завардили основните горещи точки. През това време запалянковците са се уговаряли за „мерене на силите” в Цар-Симеоновата градина. Там се е събрала цялата агитка на Локомотив в очакване на схватката. Колегите им от Ботев, обаче, решили да се поспрат на „Копчетата“. И останали там.

Малка част от запалянковците се сбили пред „Супа бар“-а, но полицията веднага се намеси и потуши страстите. Останалите „черно-бели“ фенове, които бяха около 50 човека, се събрали на Езерото с мечката. Те изглеждали видимо притеснени, след като видели, че няма ботевисти, а само полицаи.

Служителите на МВР решили да щурмуват. Светкавично, но тихомълком, агитката започва да се изнася, а след тях получилите подкрепление полицаи. Гонката преминала през голяма детска площадка и покрай Езерото с пеещите фонтани.

На улица „Велико Търново” пристигнал още един полицейски бус, а групировките се насочили към ул. „Иван Вазов”. Там част от феновете се разпръснаха, а други продължили към гарата. Пристигнали и моторизираното звено „Сигма” към МРВ. Със задружни услилия, органите на реда притиснали запалянковците.

За щастие не се стигнало до ескалиране на напрежението. Запалянковците се вразумили и послушали съвета на полицията – да си ходят вкъщи. Оказало се, че голяма част от феновете са паркирали именно там, явно са се опитвали да стигнат до колите си, преди да ги настигнат униформените.

Жандармерия пък отърва стадиона в парк „Лаута“ от погром. Побеснели след загубата от Ботев ултраси на Локомотив се били организирали и тръгнали да щурмуват стадион „Локомотив“, за да потърсят отговорност от ръководството и отбора за катастрофата в любимия им клуб. От МВР предвидили гнева на феновете и около комплекса били разположили много полицаи и жандармеристи. В укротяването на страстите бяха използвани и полицейски кучета. Около 22:30 часа униформените успели да въдворят ред.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма


Снимка: "Марица"


Снимка: "Марица"


Снимка: "Трибуна Пловдив"