Скандалният перуанец и бивш играч на Левски Хеан Деса може да се озове в затвора за цели 5 години. Причината е, че е обвинен в имотна измама и главният прокурор на Перу Делия Еспиноса Валенсуела е поискал 60 месеца зад решетките за футболиста.

Обвиненията са, че Деса, в качеството си на купувач на имот през 2011 година, е обявил драстично занижена цена, за да плати по-малко данъци. Имотът е бил купен за 168 000 долара, но пред властите е заявено, че цената му е 80 000 долара.

Това е втори сериозен скандал за Деса през тази година. По-рано през годината майката на третото му дете се оплака, че е била пребита от футболиста, след което той отново бе заплашен със затвор.

Припомняме, че допреди година Деса бе футболист на Левски. Той получаваше по 18 000 евро на месец. В началото на 2017 година обаче крилото реши, че не му се стои повече на "Герена" и така не се появи за началото на зимната подготовка. От столичния клуб го изчакаха определено време, след което се принудиха да го уволнят дисциплинарно за неявяване на работа. Изцепката му струва скъпо, тъй като през тази година той не е играл в официален двубой.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018