Лудогорец се класира трудно на 1/4-финалите за Купата на България, елиминирайки Берое в напрегнат мач на "Лудогорец Арена". Шампионите ликуваха с 5:4 след дузпи, като в редовното време резултатът беше 1:1, а в продълженията не падна нов гол. 

Изстраданият успех на "орлите" е донякъде обясним с факта, че Димитър Димитров - Херо заложи на резервите, съхранявайки титулярите за дербито с Левски в неделя. От първата минута за Лудогорец започнаха младите Светослав Ковачев и Александър Василев, капитан беше Георги Терзиев, който си партнира в центъра на защитата с Рафаел Форстър. Именно бразилският защитник реализира победната дузпа за домакините и те ликуваха с феновете си след края на интригуващия мач.

Другите, които бяха точни при изпълнението на 11-метровите удари, бяха Клаудиу Кешерю, Густаво Кампаняро и Лукас Саша. Александър Василев пропусна за Лудогорец, докато за Берое Мартин Райнов не успя да вкара още от първата дузпа, която Ренан дос Сантос спаси с една ръка. След това точни бяха Педро Еуженио, Серджиу Негруц и Радослав Цонев, а пропуск направи и Павел Виданов. 

През първото полувреме двата тима си размениха по един гол. В 24-ата минута гостите шокираха шампионите, повеждайки в резултата. При центриране от корнер Камен Хаджиев се извиси пред Ренан и отбеляза с глава. При ситуацията защитникът на Берое беше оставен непокрит в малкото наказателно поле и вкара - 0:1.

В 34-ата Кампаняро изработи дузпа, отсъдена от съдията Георги Димитров за фаул на Камен Хаджиев. Потърпевшият изпълни точно за 1:1. 
 

До почивката имаше още две интересни ситуации. Първо Кишада направи пропуск за домакините, след което Антон Карачанаков не успя да накаже Ренан. 

Втората част стартира с опасност пред вратата на Берое. Форстър подаде на Светослав Ковачев, който обаче от добра позиция не успя да уцели вратата. 

Херо потърси промяна, пускайки в игра Абел Анисе и Кешерю. В 80-ата минута румънецът пропусна да вкара с глава, а в 85-ата "орлите" претендираха за дузпа, след като топката се отби в ръката на Павел Виданов, но съдията Георги Димитров остана безмълвен. В края Душан Перниш отрази удар на Мисиджан, а в двете продължения по 15 минути избраниците на Херо бяха далеч по-активни от играчите на Александър Томаш. 

В 109-ата минута напречната греда се оказа верен помощник на Перниш. Появилият се на смяна Марселиньо отправи мощен далечен удар и за малко да отбележи красив гол. В 115-ата гредата за втори път спаси Берое, този път след изстрел на Мисиджан. При добавката пък Кампаняро пропусна от няколко метра. Така, след като не падна нов гол, последва изпълнението на дузпи, след които "орлите" се класираха на 1/4-финалите. Жребият ще се тегли на 1 ноември (сряда) от 11:00 часа. 



ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018 

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 5:4 след дузпи (1:1 в редовното време и след продължения) 
0:1 Камен Хаджиев (24), 1:1 Густаво Кампаняро (35-дузпа)

При дузпите:
0:0 - Спасена дузпа! Мартин Райнов не успява да отбележи! Ренан изби с една ръка топката, която летеше към долния му ляв ъгъл.
1:0 - ГОЛ! Кешерю е точен и дава преднина на Лудогорец. Румънският нападател вкара в центъра на вратата.
1:1 - ГОЛ! Педро Еуженио бележи хладнокръвно под гредата.
2:1 - ГОЛ! Кампаняро праща топката в долния ляв ъгъл на Перниш.
2:2 - ГОЛ! Серджиу Негруц стреля силно и вкарва. 
3:2 - ГОЛ! Лукас Саша праща топката в горния десен ъгъл на стража на Берое.
3:3 - ГОЛ! Радослав Цонев бележи ефектно, като първо се спря пред топката, след което с десния крак я изпрати в долния десен ъгъл на Ренан, който се хвърли в обратния.
3:3 - Пропусната дузпа! Александър Василев стреля с левия крак над вратата. 
3:3 - Пропусната дузпа! Павел Виданов също пропусна, пращайки топката над напречната греда.
4:3 - ГОЛ! Рафаел Форстър класира Лудогорец напред! Бразилският защитник отбеляза, като топката първо се отби в лявата греда, след което влетя в мрежата на Перниш!

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
16  Първа реална възможност за домакините да поведат. Топката стигна до Жоао Пауло в наказателното поле на Берое, бразилецът стреля силно, но Душан Перниш се намеси решително и спаси.
24  ГОООЛ! Берое повежда на Лудогорец след гол на Камен Хаджиев! Защитникът на гостите се извиси пред Ренан дос Сантос след центриране от корнер и отбеляза с глава. Хаджиев бе оставен непокрит в малкото наказателно поле.
34 - ДУЗПА за Лудогорец за фаул на Камен Хаджиев срещу Густаво Кампаняро.

35  ГОООЛ! Резултатът е изравнен - 1:1! Кампаняро реализира в долния ляв ъгъл на Перниш, който се хвърли в обратния. 
39  Кишада пусна отлично извеждащо подаване за Мисиджан, който излезе сам срещу Перниш, но стреля неточно.
42  Карачанаков финтира Александър Василев, след което центрира остро в наказателното поле на Лудогорец, но Мартин Райнов не успя да засече в опразнената врата. 
45 - Край на първото полувреме.

46 - Начало на втората част.
49  Невероятен пропуск за Лудогорец! Форстър пусна отличен извеждащ пас към Светослав Ковачев, който получи топката в наказателното поле на Берое и остана сам срещу Перниш, но стреля встрани от левия стълб на вратата. 
61 - Мисиджан пробва мерника си, но неточно в аут.
80  Ковачев центрира в наказателното поле на Берое, където Кешерю засече с глава, но покрай целта. 
85  Домакините претендират за дузпа. Светослав Ковачев се опита да преодолее Павел Виданов в наказателното поле на Берое, но топката се удари в ръката на защитника на гостите. Съдията Георги Димитров остана безмълвен. 
89 - Пропуск на Карачанаков от добра позиция.
90 - Перниш спаси удар на Мисиджан.
90 - Край на редовното време. Следват две продължения от по 15 минути.

91 - Начало на първото продължение.
98  Кешерю и Мисиджан направиха двойно подаване, след което холандецът бе изведен на перфектна позиция сам срещу Перниш, но не успя да отбележи.
105 - Край на първото продължение.

106 - Начало на второто продължение.
109  ГРЕДА! Силен изстрел на Марселиньо, Перниш успя да се намеси, топката след това срещна напречната греда и излезе в корнер. 
115  ГРЕДА! Този път Мисиджан пропусна. Холандецът отправи удар от ъгъла на наказателното поле, след което топката се отби в лявата греда на вратата на Перниш и не попадна в мрежата му. Кампаняро след това направи добавка, но неточно.
120+1 - Край на 120-те минути. Предстоят дузпи. 

Лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: 33.Ренан дос Сантос, 8.Лукас Саша, 5.Георги Терзиев, 2.Рафаел Форстър, 19.Александър Василев, 10.Густаво Кампаняро , 44.Яцек Горалски, 93.Върджил Мисиджан , 98.Светослав Ковачев (91  84.Марселиньо), 11.Жуниор Кишада (58  12.Абел Анисе), 37.Жоао Пауло (72  28.Клаудиу Кешерю)
Резерви: 1.Хорхе Броун, 32.Игор Пластун, 92.Джоди Лукоки, 6.Натанаел, 28.Клаудиу Кешеру, 84.Марселиньо
Треньор: Димитър Димитров

Резултат с изображение
БЕРОЕ: 12.Душан Перниш , 3.Милен Желев , 26.Камен Хаджиев , 5.Павел Виданов, 7.Мартин Райнов , 8.Карлос Охене , 10.Борислав Цонев, 11.Драгош Фирцулексу (84  77.Педро Еуженио), 20.Матеус Леони (65  28.Веселин Пенев), 21.Серджиу Негруц, 71.Антон Карачанаков (99  13.Емин Ахмед)
Резерви: 22.Богомил Цинцарски, 28.Веселин Пенев, 15.Георги Динков, 19.Пламен Тенев, 4.Кохей Като, 13.Емин Ахмед, 77.Педро Еуженио
Треньор: Александър Томаш

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Георги Димитров

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация