Берое подписа договор за 2 години с Костадин Стоянов. Защитникът пристигна в Стара Загора със свободен трансфер, след като се раздели с ЦСКА преди няколко месеца. Той е третото ново попълнение на заралии за лятото след вратаря Благой Макенджиев и бразилското крило Евандро Ронкато.

Костадин Стоянов е роден на 2 май 1986 г. в Сливен. Висок е 180 см и се представя отлично във всички зони на защитата. Започва своята кариера в местния отбор Сливен, на 16-годишна възраст е привлечен в школата на Черноморец (Бургас), където дебютира за мъжкия тим на “акулите” в през сезон 2004/05. Първият му мач е срещу Литекс, като влиза на полувремето.

След това преминава в Загорец (Нова Загора), където изкарва два сезона в “Б” футболна група и Югоизточната “В” група. Лятото на 2007-а е повикан в националния отбор за аматьори, където се представя силно, а България губи финала на европейско пьрвенство от Полша с 2:1 в продължения.

След първенството е желан от редица отбори в България, но избира да продължи своята кариера в ОФК Сливен, където същият сезон отборът става първи и печели промоция в “А” група, след 15 годишно отсъствие. Има 48 мача за “войводите”, в които отбелязва 2 гола.

През юни 2009 г. преминава в ЦСКА, където изиграва 61 мача и отбелязва 3 гола за първенство. Взима участие и в 13 мача от евротурнирите. Носител на Купата и Суперкупата на България с “червените”.

Има 2 мача за мъжкия национален отбор на България.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ