Берое надделя на младежкия национален отбор на България с 2:0 в учебна игра, провела се днес на Спортна база “Берое”. Възпитаниците на Александър Томаш и Антони Здравков премериха сили в двубой, съставен от две полувремена по 30 минути, като и двете попадения в срещата паднаха през първата част, когато точни за беройци бяха Серджиу Негрут и Мартин Камбуров.

Интересно бе, че в тима на старозагорци като титуляр с номер 99 започна Димитър Бербатов. Нападателят подписа договор с Керала Бластърс, но явно все още не е заминал към Индия.

В 12-ата минута бърза атака от страна на домакините завърши с извеждащо подаване към Серджиу Негрут, който с диагонален изстрел по земя даде преднина на беройци – 1:0.

В 21-ата минута Негрут бе фаулиран в наказателното поле на “лъвовете”, а главният арбитър посочи точката за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Мартин Камбуров, който с прецизен удар в центъра на вратата покачи на 2:0.

В края на първото полувреме младежката формация на България на два пъти застраши по-сериозно вратата на “Берое”, като в първата ситуация диагонален изстрел от границата на наказателното поле премина покрай целта, а секунди по-късно хубаво изпълнение на пряк свободен удар също не попадна замалков рамката.

През втория половин час игра липсваха по-сериозни възможности пред двете врати, като единственото чисто голово положение бе на страната на младежкия национален отбор, при което в 37-ата минута плътен изстрел от границата на пеналта премина покрай целта.

Младежкият национален отбор на България е на подготовка в Стара Загора, където на 5-и септември ще се изправи срещу тима на Люксембург в първа квалификационна среща за Евро 2019.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка