Президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков коментира скандалите от четвъртфиналния реванш за Купата на България по баскетбол между „сините“ и Балкан. Отборът на Тити Папазов елиминира тима от Ботевград, но сблъсъкът между два от лидерите в България за пореден протече с проблеми с публиката.

"Кой е виновен за случилото се на полувремето? Домакинът нали така? Монетата има две страни. Не може само феновете на Левски да са виновни. Какво правят привържениците на домакините до тези на гостите? Предният път беше проблем в организацията, а сега какво ще кажете за организацията? Пак Левски ли провокира? Онзи ден в Стара Загора пак Левски ли провокира? Както едните са виновни, така и другите имат вина“, обяви Стойков.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

„Ние водим с 22 точки на полувремето и провокацията идва от домакините. Аз не оправдавам никого за случилото се. Каквото зависи от нас като домакини, ние ще предприемаме нужните мерки, за да не се повтори абсолютно нищо и ще бъдем безкомпромисни в следващите мачове. За следващата среща с Балкан мерките ще бъдат безскрупулни, както за нашата агитка, така и за тяхната. Обещавам ви го като организатор. Аз съм доволен, че нашият отбор продължава. Тяхната победа е пирова и нека си остане тук, а ние февруари месец ще играем полуфинал. Левски Лукойл категорично победи и показа, че той е най-добрият“, добави президентът на „сините“.

В същото време Балкан публикува на официалния си сайт снимки и видео, с които претендира, че феновете на Левски са били отговорни за поредното ескалиране на напрежението. Според кадрите от охранителните камери запалянко на „сините“ хвърля нещо към привържениците на Балкан. Клубът от Ботевград показва и снимки на изкъртени въздуховоди от залата, с един от които бе ударен и полицейски служител.