Оставката на Теменужка Петкова е прибързана. Това обяви в кулоарите на парламента министърът на финансите Владислав Горанов, коментирайки подадената оставка от енергийния министър Теменужка Петкова.

"Не намирам никакви аргументи за нея. Странно е тя да носи отговорност за действия и бездействия на приятел. Не виждам нищо укоримо в тази сделка, но това е нейно решение", заяви Горанов.

Петкова се оттегля заради сделката по ЧЕЗ. Енергийният министър призна, че познава купувачите от "Интерком" на ЧЕЗ от 20 години и затова е сметнала за редно да се оттегли от поста министър на енергетиката.

Във връзка с казаното от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, че е съгласен с Корнелия Нинова за ЧЕЗ, Горанов заяви, че няма интрига. Според него още в коалиционното споразумение са заложени нещата, около които са се обединили и те не включват продажба или сделки с електроразпределителни дружества.

„Вижте ние не можем да регулираме частни отношения. Още в периода, за който се заговори, че ЧЕЗ иска да продава своя бизнес в България тръгнаха приказки от типа национализация или покупка на подобен тип актив. Мисля, че държавата е направила своя избор какъв тип икономика да води. Не съм сигурен, че едно предприятие, водено от държавата, ще се справи по-добре от частната инициатива“, коментира Горанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!