Няма преки заплахи за националната сигурност, в това число от ситуацията в Сирия. Това докладвали службите на заседанието на КСНС, което продължава четвърти час. Новината бе съобщена в Президентството лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, който напусна заседанието по-рано, около 16:30, заради самолетен полет.

"Според данните, които имаме, не очакваме, че България може да бъде пряко застрашена от случващото се в Сирия", заяви лидерът на Воля.

"Към днешна дата в България е максимално спокойна ситуацията и не е застрашена от някакви терористични акции, свързани с конфликтите на други места по света", допълни още той.

По думите му, поне докато той е присъствал на КСНС, на него царял консенсус и малки разминавания по втората тема - за модернизацията на армията.

"Мисля, че има консенсус относно това дали трябва да бъде модернизирана. Има някакви разногласия относно темповете и сроковете, но като цяло мисля, че се върви в тази посока.", заяви лидерът на ВОЛЯ, цитиран от Канал 3.

"За следващите три години беше показано какъв е планът и с колко не се изпълнява", разкри той и според него разминаването било само в някакви 100 млн. лв. Това не било голям проблем, по думите му.

Марешки подкрепя мерките, обсъдени на заседанието на КСНС, което вече продължава четвърти час.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!