Къде да бъде Корнелия Нинова, ако не в Шарково – в кабинета си ли, или да играе тенис като някои други. Това каза общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Николай Николов по време на Националното съвещание на партията, предаде „Фокус“.

"Неслучайно в сряда бе така подкрепена в протеста на животновъдите пред Министерски съвет. Всеки един в тази зала - общински съветник, народен представител - е лице на БСП. Бивайки сред хората, ние може да разрешаваме техните проблеми и те ще ни се доверят“, каза Николов. Попитана във връзка с обвиненията на ГЕРБ, че е подстрекавала протестиращи в Странджанско самата Нинова отговори: „Извинете много. Заседанието тече, днешната ни тема е бъдещето на България. Нищо повече от това“.

Припомняме, че по-рано на извънреден брифинг ГЕРБ обявиха, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е замесена в протестите в Шарково - селото, където се събраха хора от цялата страна срещу избиването на животни там. Това обявиха на пресконференция днес от ГЕРБ. "Дадохме ясна информация, че според нас тези провокации в района на Шарково са инициирани от Позитано, също и от президента Радев", заявиха на извънредния брифинг в централата на ГЕРБ. Те пуснаха видео от 19 юли на едно лице, което нарекоха активен провокатор и организатор на тези действия. "Тодор Атанасов се казва този човек и в профила му във фейсбук ще видите това видео, той е денонощно там", добавиха от партията. По-късно видеото беше изтрито, но от ГЕРБ изпратиха клипа до медиите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!