Лидерът на БСП Корнелия Нинова е замесена в протестите в Шарково - селото, където се събраха хора от цялата страна срещу избиването на животни там. Това обявиха на пресконференция днес от ГЕРБ.
"Дадохме ясна информация, че според нас тези провокации в района на Шарково са инициирани от Позитано, също и от президента Радев", заявиха на извънредния брифинг в централата на ГЕРБ. Те пуснаха видео от 19 юли на едно лице, което нарекоха активен провокатор и организатор на тези действия. "Тодор Атанасов се казва този човек и в профила му във фейсбук ще видите това видео, той е денонощно там", добавиха от партията. 


Тодор Атанасов

Тома Биков заяви, че оттук нататък очакват отговор от Нинова на въпросите: първо, познава ли този човек и общувала ли е с него, когато тя е била в Странджа, второ - поддържала ли е контакти с други хора от провокаторите, поддържала ли е контакти с хората, които са външни лица за това село и възпрепятстваха дейностите, давала ли е указания как да действат.

"Във видеото се казва, че Нинова е казала на техните хора, ако бъдат спрени от органите на реда, да не си тръгват, да стоят при полицаите. Има ли финансова обосновка цялата тази акция? Призоваваме Нинова веднага да отговори и тогава ще преценим дали да не се обърнем към прокуратурата, защото това, което се случи в  Странджа, прилича на провокация срещу националната сигурност на България, каза още Тома Биков.

От ГЕРБ разкриха, че Нинова е казала, ако бъдат спрени въпросните провокатори от органите на реда и не могат да стигнат до селото, да не си тръгват“.

Заради всичко това от ГЕРБ се заканиха да се обърнат към прокуратурата за всички тези действия, тъй като всичко което се е случило в Странджа застрашава националната сигурност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!