Обезпечаването на сигурността и опазването на обществения ред се изразява в полицейско присъствие. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов за засилено полицейско присъствие при срещи на лидера на партията Корнелия Нинова по „Визия за България“, предаде „Фокус“. 

Маринов уточни, че: „В Главна дирекция „Национална полиция“ е получена справка относно проведено охранително мероприятие от служители на ОДМВР-Ямбол на 21 ноември за обезпечаване на обществения ред на територията, обслужвана от Районно управление-Ямбол и Районно управление-Елхово“. 

Деси Атанасова закопа Нинова със СНИМКА и хаплив виц 

По думите му от поставените съобщения не е посочено, че на обществено достъпни места в различни селища на област Ямбол е получена информация за планирани срещи на народни представители с обществеността. 

„Началникът на РУ – Елхово е предприел действия по обезпечаване сигурността и обезпечаване на обществения ред. Аналогични действия са предприети и от началника на РУ – Ямбол“, допълни още Маринов и обясни, че обезпечаването на сигурността и опазването на обществения ред се изразява в полицейско присъствие от страна на служители от териториална полиция и служители на полицаи, които носят службата в униформа. 

Той уточни, че в хода на обезпечаване на сигурността на мероприятията не са искани съдействия от страна на полицейските органи и не са констатирани нарушения на обществения ред.

Каракачанов с шокираща версия за полицейското преследване на Нинова 

Депутатът Иван Иванов от БСП заяви от своя страна, че е потресен. 

„Не знам дали разбирате какво ни изнесохте като информация току-що“, каза Иванов. 

Според него министърът третира срещите на БСП със свои избиратели като масови мероприятия и граждански безредици.

Иванов попита кой е дал нареждане на служители на ОДМВР – Ямбол да присъстват на срещите и попита дали има заповед председателя на БСП и народните представители от опозицията да бъдат следени. 

Корнелия Нинова се оплака, че властта я преследва с полиция! Имало нареждане "да не я изпускат от очи" 

От своя страна министър Маринов отговори на допълнителния въпрос и посочи, че всъщност информацията, която е изнесена показва, че не се е случило нищо по-различно от ежедневната дейност на служителите там. 

„Не са давани допълнителни сили. Полицейските служители са изпълнявали своята дейност на обществено място. Не са били в закрити помещения“, коментира още министърът. 

По думите му е преценено, че няма нужда от изготвяне на план за специализирана операция, тъй като няма рисково мероприятие. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!