Лидерът на БСП Корнелия Нинова имаше изненадваща декларация в парламента, в която се оплака от полицейщина от страна на властта спрямо нея.

Тя обясни, че вчера в 14 ч БСП са обявили,  че ще посетят селата Малко и Голямо Шарково, Болярово, а след това и град Ямбол, за да се срещне със земеделски производители, чийто животни бяха убити по време на превантивните мерки срещу чумата.


За нейна изненада, пристигайки в Малко Шарково, я посрещнал полицейски патрул и срещата й се провела под наблюдението на полицията.

„В Голямо Шарково ситуацията се повтори. Хората бяха изненадани, защото никога не са виждали толкова полицаи на едно място”, каза Нинова.

Тя обясни, че се е срещнала с баба Дора, която беше символ на протеста на животновъдите, чиито животни бяха убити, и там също имало полиция пред самата къща, която стояла през цялото време, докато лидерът на БСП е била вътре.

„Същото беше в Болярово, а в Ямбол полицията е влязла в залата на театъра, където се очакваше да отида, и е разпитвала хората кога ще дойда, за какво е тази среща. Попитах полицаите какво става, да не е обявено извънредно положение и получих следния отговор – „Изпълняваме нареждане от София - да не ви изпускаме от очи”, обясни още Нинова.

Тя попита ядосано: „Всяко мое движение ли ще се контролира от органите на МВР, защото имам неофициална информация, че е решено това да бъде така. Ние свободни хора в свободна страна ли сме”.
Тя поиска веднага премиерът Бойко Борисов да й отговори и беше категорична, че това е „грубо погазване на свободата на гражданите”.