Прогнозите на анализатори, че днешното заседание на НС на БСП ще е кърваво, не се сбъднаха. Това показват гласуванията до момента на предложенията на ръководството, които получават одобрение, но и най-вече точката, която касае дневния ред на конгреса.

Инфарктните часове за БСП започнаха, а Нинова отсече: Чух, че искат да ми вземат главата! Ето ме, тук съм и имам... (СНИМКИ/ВИДЕО) 

Така и не се случиха заплахите на вътрешната опозиция на Корнелия Нинова, че ще искат в дневния ред на най-висшия форум на левицата да се вкара промяна в устава, с която да се върнат старите правила за избор на председател, а именно от членовете на конгреса, които са около 700, а не от всички членове на БСП.
 
В крайна сметка предложеният дневен ред от изпълнителното бюро е бил приет без корекции.
 
Така конгресът е насрочен за 26 януари, а на него ще се обсъжда и приема проектът Визия за България, ще бъде представен отчет за дейността на евродепутатите от левицата и ще се приеме предизборна платформа за участието на БСП в изборите за европейски парламент.
 
Други решения от днешния Национален съвет е декларацията в подкрепа на депутати от левицата - Елена Йончева и Георги Михайлов, на които им бе повдигнато обвинение и народните представители, които поискаха независима проверка на пътищата, а Строителната камара поиска оставката им.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!