Драматичен пленум на БСП започва на "Позитано" 20 в този час. Преди минути се разбра, че лидерът на партията Корнелия Нинова ще предложи на Пленума декларация в защита на депутатите, внесли подписка в АПИ. 

Декларацията е във връзка с искането на Строителната камара за оставки на Крум Зарков, Елена Йончева, Христо Проданов и Георги Свиленски, след като внесоха искане за независима експертиза на пътищата в България.

Черните облаци над Йончева се сгъстяват! Сега и БГ строителите я обвиниха, че… 

"Нито ще подават оставки, нито ще спрат да ходят на работа", каза Нинова.

Националният съвет на БСП се събира, за да насрочи конгрес, да одобри позицията на червените по бюджета и план-графика им за евроизборите.

Предложението на Нинова и екипа ѝ е конгресът да е на 26 януари, което ще даде първо основание за атака на опозицията. Това е нарушение на устава, според който най-висшият форум на партията трябва да се събира веднъж в годината, коментира бивш депутат. 

БЛИЦ припомня, че вчера лидерката на БСП каза, че тя е алтернативата на сегашния премиер Бойко Борисов и разкри какво би било, ако БСП управлява.

"Шокирахте ме още от сутринта. Четох заглавия за преврат, кървав пленум и че ще ми взимат главата. Затова реших да се покажа пред вас и да видите, че имам глава", пошегува се Нинова пред сградата на "Позитано" 20.

"Знаем, че ГЕРБ ги е страх от служебен кабинет на Румен Радев, но това не може да е основание да оспорват Конституцията на България. Вчера ГЕРБ открито оспориха Конституцията на Република България, като оспориха демократичния характер на служебно правителство на президент, който е разписан в Конституцията. Г-н Цветанов си позволи да каже, че служебното правителство работи непрозрачно и едва ли не е заплаха за правовия ред в държавата. Това нещо е разписано в Конституцията. Не пипайте основополагащите темели на българската държава и българската държавност", допълни още Нинова.

В ранни зори Цветанов насмете президента Радев и Нинова, а за премиера Борисов и Валери Симеонов каза, че са се... 

"Отново атака по делото на Светла Бъчварова. Сваляне на имунитета на двамата колеги, заплахата от едрия бизнес, че няма да ни допускат до работа, защото искаме да проверим дали има нарушения, или не. Свързвам го в цяла поредица", каза тя и посочи, че визира и изказването на
Цветан Цветанов, че служебният кабинет е нещо вредно.

"Как при Плевнелиев не беше вредно, сега защото е Румен Радев е вредно?", попита още Нинова.

Във връзка с обръщението на президента Румен Радев за демокрацията, Корнелия Нинова заяви, че споделя напълно казаното от държавния глава.

От Париж Радев захапа Цветанов: Кое от това, което казах, не е истина? Нека да отговорят на този въпрос! (ВИДЕО) 
 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!