ГЕРБ отвърна на БСП само час по-късно, като се повториха и доразвиха добре познатите вече тези в отговор на обвиненията за Хасковогейт, а бившият депутат Антон Тодоров обяви Елена Йончева за новата "г-жа Лъжа".

Този път обаче журналистите видяха снимки и документи, представени от Делян Добрев и Антон Тодоров, а последният намекна, че Йончева е руска разведка. Този извод той внуши по косвен път, след като изреди нейни роднини по руска линия, работили за руските служби по времето на социализма, уточни Канал 3.


"Това семейна традиция ли е, и ако е такава, редно ли е Елена Йончева да бъде в парламента", попита бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Преди това той посочи, че нейният баща е бил резидент на Първо главно на ДС, цитира майка й, баба й и дядо й по майчина линия от руска страна, като попита били ли са те служители на руските тайни служби при Сталин - НКВД, и членове на ЦК на КПСС, и дали са работили в секретни производства.

Преди това депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отново повтори въпроси, на които не е чул отговор, като заключи, че Елена Йончева има фиксация върху него. Той повтори казаното и в парламента миналата сряда, когато веднъж вече опроверга нейните твърдения за офшорките с аргумента, че става въпрос за заем от финансова институция.

Добрев заключи, че атаката на Йончева срещу него е заради накърнени интереси в енергетиката.

И попита още дали по време на предизборната кампания в Хасково е използвала служебната кола на областната администрация с държавния шофьор на служебния областен управител, за да бъде превозен нейният фотограф да направи снимки по границата. Изключително съм разочарован, че като напишеш в Гугъл Елена Йончева, половината снимки са мои, оплака се още Делян Добрев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!