„Елена Йончева определено има някаква фиксация върху мен. Претопля се една и съща манджа, хвърлят се неверни твърдения с цел да ме дискредитират”. Това заяви на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ депутатът Делян Добрев.
„Няма да успеят да ме уплашат. Ще продължа да защитавам националния интерес в сектора, за който отговарям. Тази атака е заради нарушение интереси в енергетиката, става въпрос за много пари”, каза още той.  
 

„Заемът, който моят баща е теглил, е от финансова институция, която е лицензирана от БНБ. е от 8%. Има всички необходими договори по този заем. БСП се хвана за всички мои роднини, още децата на братовчедите ми не са замесени, но и това ще стане.
Аз изрично забраних на баща ми да кандидатства з европейски пари. Сигурно това е единствената линия за палета, която не е получила европейско финансиране”, подчерта той.

По време на пресконференцията колегата му Данаил Кирилов коментира вотът на недоверие, който БСП предстои да внесе в парламента.  „Очакваме аргументацията им. Имаме готовност да отговорим на всички повдигнати въпроси и да разсеем всички необосновани твърдения.

Ние също се готвим. Имаме готовност да отговорим на всички повдигнати въпроси, да разсеем необоснованите твърдения. Очевидната му цел е да се създаде обществена и публична преднагласа.

Резултатите от дейността на правителството и НС са публични.  Доверието в икономиката се възстановява. В тази обстановка и ситуация вотът е очевидно преследва конюнктурна цел и представлява открито нападение срещу стабилността на настоящото управление”.

"Българските граждани, избирателите, българите в чужбина имат ясна представа за конкретните резултати. Имаше определен стремеж отново да се ескалира напрежение в общественото пространство. Виждате, че правителството и мнозинството успяхме да се справим с всички предизвикателства. Ще продължим работата си в тази посока и смятаме, че ще получим подкрепата на голяма част от българите“, заяви Кирилов. 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!