Франция победи като гост Люксембург с 3:1 в световна квалификация и се върна на първото място в група „А”, в която България хвърли бомбата със сензационния си успех у дома над Холандия с 2:0. Влезлият като резерва за Франция десетина минути преди края на срещата с Люксембург нападател на Монако Килиан Мбапе счупи рекордa за най-млад футболист, обличал екипа на "петлите" през ХХI век. Мбапе е на 18 години, 3 месеца и 5 дни и така той подобри рекорда на Карим Бензема, направил своя дебют на 19 години, 3 месеца и 9 дни. Най-младият френски национал в следвоенния период си остава Мариан Вишниевски, който прави своя дебют през 1955 година на 18 години, 2 месеца и 2 дни.

Нападателят на Арсенал Оливие Жиру (28) даде преднина на „петлите” след асистенция на Джибрил Сидибе. Скоро след това обаче домакините получиха 11-метров наказателен удар и Орелиен Жоаким (34-дузпа) бе точен от бялата точка.

Радостта на домакините бе кратка, тъй като и гостите получиха дузпа, а Антоан Грзман (37-дузпа) хладнокръвно се разписа и отново даде аванс на Франция.

След почивката французите затвърдиха превъзходството си с още едно попадение на Оливие Жиру (77), който в този случай се възползва от подаване на Бенжамин Менди.

С четвъртия си успех от началото на квалификациите Франция събра 13 точки и отново е на първото място, на което тимът на Швеция се бе настанил за поне два часа след убедителната си домакинска победа над Беларус (4:0). Люксембург остава на дъното само с една точка в актива си.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​