Разплакаха ни още веднъж. Може би за последно, но не вярвам. Със сигурност ще имаме още поводи да им се порадваме и да поплачем с тях. Досега го правехме, когато печелеха и когато им бе трудно. От тук нататък се надяваме да им се случват само хубави неща. Нашите грации се прибраха в София щастливи. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова предизвикаха истинска истерия на летище София. Доста преди да бъде обявен полетът от Франкфурт на Терминал пристигащи беше пълно с хора. Повече с дечица, които искаха да видят любимките си. Нетърпеливи родители, роднини, близки и приятели също чакаха грациите. Гора от букети и български знамена се вееха гордо пред шашнатите физиономии на останалите пристигащи на аерогарата. Малките нямаха търпение и започнаха да отброяват предстартово при всяко отваряне на плъзгащата се врата. Няколко пъти фалшива тревога, но...

...Те се появиха. Едва ли всеки ден се вижда подобно нещо. Десетки нетърпеливи посрещнаха с мощни аплодисменти и викове “Българи, юнаци”, “Айде, наш`те”, “Златни сте” и “обичаме ви”. Една по една излязоха нашите любимки, вашите любимки и любимките на стотици и хиляди дечица. Затрупаха ги с букети, наложи се на няколко пъти всяко едно от момичетата да се “отървава” от тях, давайки ги на роднини. Беше като на сватба, а грациите в ролята на булки, които получават букети като за световно. Последваха обичайните стотици снимки, интервюта и особено снимки. Наистина в един момент да им се чуди човек как издържаха на тази еуфория. След цял ден полет момичетата останаха на летището още два часа след кацането си.

Разлакаха ни още веднъж. Цвети спомена и Цвети. Малцина знаят колко са близки. Не може без нея и не бива без нея. Тя е част от този отбор и винаги ще бъде част от този отбор. Тя е момичето, което ни радваше толкова много години и никога няма да я забравим. А и не бива да бъде забравена. Успехът е успех, медалът е медал, но Цвети заслужава огромно признание. И от нас го има. Вярвам и от всички.

Изминаха почти два часа след прибирането на Мишето, Рени, Цвети, Хриси и Бубето. Те още раздаваха автографи и се снимаха с фенове. Щастливи са, а от утре... От утре следва мечтана почивка. До кога – всяка една от тях ще реши. Какво ще правят?! Каквото си поискат. Те си свършиха работата и ако всеки спортист в България го направи по техния начин, отдавна да сме добрия пример.

Момичета, благодарим ви за всички емоции, радости и медали. Пожелаваме ви успех в живота. Бъдете щастливи...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Колегите от Спортал заснеха кадри от посрещането на гимнастичките