Ансамбълът по художествена гимнастика спечели бронзови медали на изминалата Олимпиада в Рио де Жанейро. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова постигнаха мечтата, която имаха още от предишната Олимпиада в Лондон. Тогава в ансамбъла все още бяха Елена Тодорова и Катрин Велкова, а през 2013 година се присъедини Цвети Стоянова.

Всички те извървяха дълъг път, за да стигнат до жадуваните медали. Минаха през какво ли не - ежедневни тренировки, контузии, операции, болки, сълзи от радост и мъка. Случи се и онова с Цвети на 14 юни, което никога няма да бъде забравено.

"В началото никой не ни вярваше, казваха, че сме клубен ансамбъл, че съчетанията ни са като за погребение", коментира Християна Тодорова в специален клип, посветен на тези 7-8 години на ансамбъла. Видеото показва първите стъпки на грациите, спечелената квота за Олимпиадата в Лондон през 2012 година, световната титла в Измир през 2014-та и медалите от Рио отпреди няколко дни.

Делегацията по художествена гимнастика се прибира в четвъртък (25 август) в 19:50 часа с полет от Франкфурт на Терминал 2.