Новият клуб ЦСКА 1948 ще има нов треньор. БЛИЦ научи, че Адалберт Зафиров ще бъде сменен във вторник след тренировката в 11:00 часа. По-рано съобщихме, че концепцията на треньора и ръководството не съвпада, което е породило и задаващата се рокада.

Нашият екип стигна до два от вариантите, които се спрягат за треньор на ЦСКА 1948. Единият е Христо Янев. Само допреди няколко дни младият специалист напусна ЦСКА, след като бе заменен от Едуард Йорданеску. Ицо се превърна в любимец на "червена" България с мачовете, атмосферата и духа в Борисовата градина през миналия сезон. Янев изведе тима до Купата на България, спечелена на 24 май. Той обаче така и не получи доверие от ръководството и бе принуден да си тръгне.

Другият вариант за треньор на ЦСКА 1948 е Валентин Илиев. Бившият бранител в момента изпълнява управленски функции в клуба, но е възможно да се нагърби и със спортно-техническата дейност.

Това са само два от вариантите и не е окончателно ясно, че един от двамата ще поеме тима. Ръководството е разговаряло с още няколко треньор, също свързани с историята на ЦСКА.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ