Една от легендите на Милан - дългогодишният капитан на "росонерите" Паоло Малдини, също ще бъде гост на юбилейния мач на Христо Стоичков, който ще се състои на 20 май на стадион "Васил Левски", съобщи bTV. Защитникът е поредната звезда, която ще уважи Камата.

Малдини ще се присъедини към компанията на световноизвестните футболни звезди, които вече потвърдиха, че ще участват в събитието "50 години номер 8".

Паоло Малдини е роден през 1968 година. Той е син на друга легенда на Милан - Чезаре Малдини, който почина преди дни.

Дебютира в състава на "росонерите" през 1985 г. и защитата цветовете на клуба до края на кариерата си. От 1997 г. е капитан на тима. За своите 902 мача с екипа на Милан, Малдини е вкарал 33 гола. Обичта и уважението на феновете на тима към него обаче са толкова големи, че след края на кариерата му фланелката с емблематичния номер 3 е извадена от употреба.

Малдини е седемкратен шампион на Италия, печелил е по 5 пъти Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Италия.

Той е капитан и на националния отбор на страната си от 1994 до 2002 г. Със "Скуадра адзура" Паоло Малдини участва на четири световни и три европейски първенства.


* Снимка: Getty Images / Guliver

Обявените футболни легенди до момента, които ще участват в сблъсъка на титаните на 20 май, са: 
• Христо Стоичков
Диего Армандо Марадона
Карлос Валдерама
Георге Хаджи
Георге Попеску
Хорхе Кампос
Хосе Луис Чилаверт
Даниеле Масаро
Иван Саморано
Джанфранко Дзола
Антонио Бенариво
Наско Сираков
Йордан Лечков
Любослав Пенев
Давор Шукер
Звонимир Бобан
Емил Костадинов
Красимир Балъков
Роберто Баджо
Ромарио
Хуан Роман Рикелме
Жан-Пиер Папен
Предраг Миятович
Деян Савичевич
Пиотр Новак
Диего Гутиерес
Лотар Матеус

Самуел Ето'о
Паоло Малдини

 ВСИЧКО ЗА ЮБИЛЕЯ НА ХРИСТО СТОИЧКОВ - ТУК !!! 

Събитието „50 години номер 8“ е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.


610.jpg