Марек (Дупница) спечели с 2:1 като гост на Германея местното дерби и засили отбора от Сапарева баня към аматьорските групи. Срещата бе от 22-ия кръг на Югозадната Трета лига и ще се запомни с невиждания бой на стадиона в Сапарева баня.

На няколко пъти на терена влиза и полиция да успокоява страстите, разказват колегите от pirinsport. При втория случай на терена в 60-ата минута двата отбора се млатиха повече от 5 минути, но главният съдия Иван Иванов вдигна червен картон само на Росен Йорданов от Марек. Всичко тръгна от Димитър Чечев, който е играл за Германея и провокира бившите си съотборници. На терена в мелето участваха и треньори, резерви и... дори и публика.

Преди това червени картони получиха Юли Аргиров от домакините след 22 минути игра и Димитър Владимиров от Марек три минути преди края на първото полувреме.

Така в крайна сметка дупничани завършиха срещата с 9 футболисти, а домакините с 10. 

Германея поведе в резултата с гол на Петър Янкулски в 50-ата, след което Марек намери сили за обрат, макар вече да бе получил два червени картона. В 75-ата минута Николай Николов изравни от пряк свободен удар, а в 80-ата минута Робертин Атанасов вкара дежурното си попадение за 1:2 с красив прехвърлящ удар. Дежурен делегат на срещата бе секретарят на АФЛ Александър Шатровски.

Югозападна Трета лига - 22 кръг:

Ботев (Ихтиман) - Чепинец (Велинград) 0:3
Хебър (Пазарджик) - Сливнишки герой (Сливница) 3:0
Беласица (Петрич) - Свобода (Пещера) 1:1
Германея (Сапарева баня) - Марек (Дупница) 1:2
Пирин (Гоце Делчев) - Рилски спортист (Самоков) 2:2
Септември (Симитли) - Вихрен (Сандански) 2:0
Чавдар (Етрополе) - Струмска слава (Радомир) 1:3
Миньор (Перник) - Балкан (Ботевград) 2:0
Пирин (Разлог) - Велбъжд (Кюстендил) 2:0


КЛАСИРАНЕ

Класирането е на: bulgarian-football.com

Резултатите по кръгове: 1 кръг2 кръг3 кръг4 кръг5 кръг6 кръг7 кръг8 кръг,  9 кръг, 10 кръг, 11 кръг12 кръг, 13 кръг, 14 кръг15 кръг,  16 кръг17 кръг18 кръг19 кръг, 20 кръг, 21 кръг22 кръг