Игралият в България Габриел Сичеро прати Венецуела на полуфинал на Копа Америка. Бившият защитник на Вихрен реализира победното попадение за 2:1 срещу Чили. Това е поредната сензация в турнира, като преди началото му венецуелците бяха сочени като аутсайдер. На полуфинал те ще играят с Парагвай, който отстрани Бразилия след изпълнение на дузпи.

Вискарондо откри резултата за Венецуела, а Умберто Суасо възстанови равенството. Девет минути преди края правещият страхотно впечатление с изявите си Сичеро донесе успеха на тима си.

Чили игра по-добре в началото на двубоя. Противно на случващото се на терена в 34-ата минута Вискарондо засече центриране от фаул и и с глава откри резултата в полза на Венецуела.

През второто полувреме Чили доминираше напълно. В 54-ата минута Исла би опасно с глава, но топката бе изчистена пред голлинията. В следващата минута Умберто Суасо удари греда. Последва нов удар в гредата, на Хорхе Валдивия в 57-ата минута.

В 70-ата минута логичното се случи, Умберто Суасо получи на скорост в наказателното поле и шутира силно, топката се отби в гредата, но влезе във вратата за 1:1.

В последните минути Венецуела спря да се брани и в 81-ата Габриел Сичеро направи 2:1 след добавка.

До края на мача двата тима останаха в намален състав. Първо Гари Медел остави Чили, след като си изкара червен картон за игра с ръка, а след това Томас Ринкон възстанови численото равенство на терена.

Полуфиналът между Парагвай и Чили ще се играе на 21 юли в Мендоса./БЛИЦ