Мария Шарапова се класира за финала на “Уимбълдън” без да загуби сет в турнира до този момент. Петата в схемата рускиня отстрани Сабине Лисицки (Гер) с 6:4, 6:3. В мача за титлата шампионката от 2004 година ще се изправи срещу Петра Квитова. Чехкинята надигра Виктория Азаренка, след като преди два дни отстрани Цветана Пиронкова.

Лисицки, която участва с “уайлд кард”, започна отлично мача и поведе с 3:0 гейма. Маша обаче стабилизира играта си и изравни. При 4:4 Шарапова проби и без проблем взе първата част.

Тя продължи силно и във втория сет, като поведе с 3:0 след два пробива. Германката върна един от тях за 1:3, но последваха два гейма в полза на рускинята – 5:1. Сабине спечели при свои сервис за 2:5 и след две двойни грешки на Мария върна един пробив за 3:5. Шарапова се стегна и спечели следващия гейм, като се възползва от по-слабите сервиси на Лисицки.

През 2004-а 17-годишната рускиня изненада света, като спечели титлата от “Уимбълдън” след победа над Серина Уилямс (САЩ) с 6:1, 6:4. Маша има от два триумфа в турнири от “Големия Шлем” – Откритото първенство на САЩ през 2006-а и Откритото първенство на Австралия през 2008-а.