Рекордьорът по спечелени шампионски титли на Испания Реал (Мадрид) се издъни за пореден път в гостуванията си този сезон, завършвайки 0:0 с Депортиво (Ла Коруня) в среща от 25-я кръг на Примера Дивисион.

През първото полувреме Реал владееше повече топката на "Риасор", докато домакините разчитаха предимно на контраатаки, при които липсваше завършващия пас. В 20-ата минута Кристиано опита далечен удар, който обаче не затрудни стража на домакините Даниел Арансубиа. Девет минути по-късно португалецът вкара гол, който обаче бе отменен заради засада. В 29-ата португалският стрелец опъна мрежата, но при вдигнат флаг за засада. В 39-ата минута Месут Йозил стреля опасно покрай лявата греда на Арансубиа.

След почивката отново гостите бяха по-активни, като още в 46-ата минута Роналдо пробва рефлекса на Арансубиа, реагирал перфектно с избиване на топката. Реал продължи да държи инициативата, но едва в заключителния четвърт час натика съперника в собственото му наказателно поле и пред вратата на Арансубиа започна да ври и кипи. В 61-вата минута Жозе Моуриньо вкара в игра Анхел Ди Мария на мястото на Кака, който разочарова с изявите си в тази среща. Аржентинецът значително освежи играта на Реал, като на няколко пъти направи за смях отбраната на Депортиво.

В 78-ата след центриране отдясно Емануел Адебайор удари близката греда, след което топката се отби в гърба на Арансубиа и излезе в корнер. В 82-ата минута Кристиано Роналдо направи самостоятелен пробив отдясно и с мощен диагонален удар нацели далечната греда. След още три минути игра всички виждаха как гола за Реал е на път да се случи, но Карим Бензема от малкото наказателно поле не намери топката както трябва след пас на Роналдо и великолепния Арансубиа улови. До края домакините устискаха нулевото раввенство и измъкнаха ценна точка от Реал в битката си за оцеляване.

След това реми "кралският клуб" отново изостана на 7 точки от лидера и "кръвен враг" Барселона и на практика се сбогува с шансовете си за титлата, въпреки че до края има още 13 кръга. След като Роналдо не се разписа, той остана с 22 попадения и продължава да има с две по-малко от водача в голмайсторската листа Лионел Меси. Депортиво пък със спечелената точка е на 13-а позиция с 27 пункта. /БЛИЦ

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - 25 КРЪГ

Спортинг (Хихон) - Сарагоса 0:0

Еспаньол - Реал Сосиедад 4:1
1:0 Дани Естрада (42-автогол), 1:1 Дани Естрада (44), 2:1 Серхио Гарсия (54), 3:1 Хосе Мария Кайехон (81), 4:1 Хави Морено Маркес (90)

Атлетико (Мадрид) - Севиля 2:2
0:1 Алваро Мегредо (42), 1:1 Коке (47), 1:2 Хесус Навас (66), 2:2 Хосе Антонио Рейес (77)

Майорка - Барселона 0:3
0:1 Лионел Меси (38), 0:2 Давид Вия (57), 3:0 Педро (66)

Депортиво (Ла Коруня) - Реал (Мадрид) 0:0

На 27 февруари (неделя) от 18:00 часа
Еркулес - Хетафе (Филм+ "Булсатком")
Баланс: 1 мач, 1 победа за Хетафе

Леванте - Осасуна
Баланс: 7 мача, 3 победи за Леванте, 1 равенство, 3 победи за Осасуна

На 27 февруари (неделя) от 20:00 часа
Расинг (Сантандер) - Виляреал (ТV+ "Булсатком")
Баланс: 21 мача, 4 победи за Расинг (Сантандер), 4 равенства, 13 победи за Виляреал

На 27 февруари (неделя) от 22:00 часа
Атлетик (Билбао) - Валенсия (ТV+ "Булсатком")
Баланс: 151 мача, 56 победи за Атлетик (Билбао), 35 равенства, 50 победи за Валенсия

На 28 февруари (понеделник) от 22:00 часа
Малага - Алмерия (Филм+ "Булсатком")
Баланс: 5 мача, 1 победа за Малага, 1 равенство, 3 победи за Алмерия

Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Примера дивисион.

ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН