Реал (Мадрид) победи на своя „Сантяго Бернабеу” аутсайдера Леванте с минималното 2:0 в среща от 24-ия кръг на Примера дивисион и скъси на 2 точки разликата с лидера Барселона. Карим Бензема в самото начало и Рикардо Карвальо малко преди почивката донесоха успеха на „белия балет”.

През първата част „кралския клуб” напълно доминираше, като играчите на Леванте не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на вратата на домакините. Още с първия съдийски сигнал Реал взе инициативата и обсади вратата на гостите от Леванте. В 7-ата минута резултатът вече бе открит, след като Ди Мария нахлу по дясното крило, размина трима бранители на Леванте и подаде между краката на четвърти към Карим Бензема, който от упор разстреля стража на гостите Густаво Мунуа за 1:0. Натискът на „белия балет” продължи и ударите по посока вратата на гостите от Валенсия не спираха. В 21-ата минута Ди Мария стреля опасно от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите Мунуа с прекрасна реакция успя да избие в корнер. Малко след това последва и опасен удар отдалеч на Марсело, който обаче стреля на сантиметри покрай вратата на Мунуа. В 41-ата минута Кристиано Роналдо изпълни фаул отляво в близост до границата на наказателното поле на гостите и центрирането му намери непокрития Рикардо Карвальо, който на метър пред гол линията засече топката в мрежата за 2:0. До края на първата част не се случи нищо интересно и Реал се оттегли на почивка с два гола аванс.

След паузата възпитаниците на Жозе Моуриньо продължиха да доминират и да определят темпото на игра, но рядко създаваха опасности пред вратата на Мунуа. Гостите пък почти не поглеждаха към вратата на Адан, който заместваше в този мач наказания капитан на Реал Икер Касияс. В 63-ата минута Карим Бензема бе близо да вкара втория си гол в мача, но ударът му бе избит в корнер. В 70-ата минута Кристиано Роналдо стреля силно от пряк свободен удар, но топката мина встрани от вратата. След още осем минути игра Мунуа отново трябваше да се намесва решително, избивайки в корнер удар отблизо на Роналдо, който получи извеждащ пас от Месут Йозил. В 81-ата минута Мунуа отново с блестяща изява спаси удар на Роналдо. И до края на мача събитията продължиха да се развиват предимно пред вратата на Леванте. В даденото от съдията 2-минутно продължение на срещата Йозил направи страхотен пробив, след който се стигна до нов гол на Адебайор, но попадението бе отменено заради засада на Кристиано Роналдо, който също бе замесен в ситиуацията.

С победата си Реал си остана на втора позиция с 60 пункта и скъси само на две точки аванса на лидера Барселона, който утре посреща на „Камп Ноу” тима на Атлетик (Билбао). Леванте пък е на 16-о място с 24 точки. /БЛИЦ

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - 24 КРЪГ

Валенсия - Спортинг (Хихон) 0:0

Реал (Мадрид) - Леванте 2:0

1:0 Бензема (7), Карвальо (41)

На 19 февруари (събота) от 23:00 часа
Сарагоса - Атлетико (Мадрид)
(TV+ "Булсатком")
Баланс: 107 мача, 33 победи за Сарагоса, 31 равенства, 43 победи за Атлетико (Мадрид)

На 20 февруари (неделя) от 18:00 часа
Хетафе - Расинг (Сантандер)
Баланс: 13 мача, 6 победи за Хетафе, 2 равенства, 5 победи за Расинг (Сантандер)

Виляреал - Малага (Филм+ "Булсатком")
Баланс: 17 мача, 6 победи за Виляреал, 5 равенства, 6 победи за Малага

Алмерия - Депортиво (Ла Коруня)
Баланс: 7 мача, 3 победи за Алмерия, 2 равенства, 2 победи за Депортиво (Ла Коруня)

Осасуна - Еспаньол
Баланс: 59 мача, 23 победи за Осасуна, 14 равенства, 22 победи за Еспаньол

На 20 февруари (неделя) от 20:00 часа
Севиля - Еркулес
(TV+ "Булсатком")
Баланс: 37 мача, 15 победи за Севиля, 10 равенства, 12 победи за Еркулес

На 20 февруари (неделя) от 22:00 часа
Барселона - Атлетик (Билбао) (TV+ "Булсатком")
Баланс: 159 мача, 74 победи за Барселона, 26 равенство, 59 победи за Атлетик (Билбао)

На 21 февруари (понеделник) от 22:00 часа
Реал Сосиедад - Майорка
Баланс: 21 мача, 9 победи за Реал Сосиедад, 3 равенства, 9 победи за Майорка

Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Примера дивисион.

ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН