Балкан (Ботевград) постигна много важна победа в Националната Баскетболна Лига (НБЛ), след като се наложи при гостуването си на Ямбол със 70:66 в последен мач от XV кръг.

Най-резултатен за "зелените" бе лидерът Георги Давидов с 19 точки, а Станимир Маринов и новото попълнение Цветелин Иванов приключиха съответно с по 14 и 10.

Най-полезен за възпитаниците на Иван Чолаков бе Николай Върбанов, който завърши с "дабъл-дабъл" - 27 точки и 16 борби, а Симон Финчгар се отчете с 10 точки и 9 борби.

След успеха Балкан се върна на третото място във временното класиране с 8 победи и 7 загуби. Ботевградчани са единственият тим с положителен баланс след лидерите Лукойл Академик и “Левски”. Ямбол остана на 6-а позиция с баланс от 5 победи и 10 поражения. Треньорът на Балкан Петър Клечков пусна доста изненадваща стартова петица – Крум Дойчинов, Любо Лилов, Димитър Филипов, Емил Бинев и Кристиян Борисов. Нямаше го контузеният Данчо Бозов, както и основният играч напоследък Станимир Маринов. Резерва остана и Дуейн Мортън, който така и не се появи в игра.

Класирането в НБЛ тук

15 кръг
Евроинс Черно море - Рилски спортист 94:102
Лукойл Академик - Спартак (Плевен) 101:84
"Левски" - Черноморец 95:61
Ямбол - Балкан 66:70