Арсенал победи Партизан в Белград след интересен и напрегнат мач с три дузпи и един червен картон, който завърши с резултат 3:1 за "артилеристите". Така Арсенал се утвърди на върха в група H на Шампионската лига с две победи и голова разлика 9:1 пред втория Шахтьор, който също е с два успеха от два мача, но по-лоша голова разлика.

Проблеми с осветлението на терена и в съблекалните предшестваха първия съдийски сигнал и дори поставиха под съмнение провеждането на мача, но в крайна сметка реферът свири началото навреме и при само три работещи прожектори. Арсенал започна с няколко промени, след като на мястото на контузения Мануел Алмуня на вратата застана Лукаш Фабиански, Киърън Гибс замени Гаел Клиши вляво в защитата, а в средата на терена място намериха Джак Уилшир, Томаш Росицки и Денилсон.

Двубоят започна с предимство за домакините от Партизан, които имаха няколко добри положения за гол в първите десет минути. В 6-ата минута отправиха първия удар в мача, но Фабиански нямаше затруднения с него. В 10-ата минута Петкович се измъкна сам срещу вратаря, но се забави и в крайна сметка Денилсон изчисти топката. Арсенал обаче показа завидна ефективност и с първата си по-сериозна атака излезе напред в резултата. След  двойно подаване между Уилшир и Аршавин последният се озова на стрелкова позиция и не сбърка за 1:0. След попадението отборът на Арсен Венгер вдигна оборотите и на вратаря на Партизан Стойкович му се наложи да се намесва срещу Аршавин и Росицки. В 29-ата минута отново руснакът прехвърли стража с хубав удар, но Йованович се върна бързо и изчисти преди топката да е стигнала до голлинията. Въпреки предимството на англичаните в 32-ата минута германският рефер Волфганг Щарк отсъди дузпа в полза на Партизан, след като Денилсон игра с ръка в наказателното поле. С изпълнението се нагърби Клео, който реализира по земя и хвърли в екстаз препълнените трибуни.

Втората част започна с две хубави атаки за домакините, при които последното подаване не се получаваше, за да се стигне до истинска опасност пред Фабиански. В 56-ата минута след подаване на Аршавин Марко Йованович задържа Шамак в наказателното поле и реферът отсъди единадесетметров наказателен удар и показа на Йованович директен червен картон като последен в защитата на сърбите. Зад топката застана Аршавин, но Стойкович хвана посоката на удара му и спаси. Вратарят на Партизан продължи със силните си изяви и в 70-ата минута, когато изби чудесно удар на Аршавин, а минута по-късно отклони изстрел на Шамак в гредата. При добавката обаче нападателят на Арсенал беше безпощаден за 2:1. Крайното 3:1 беше маркирано от Себастиан Скилачи, който вкара първия си гол за "топчиите". До края на мача зрителите станаха свидетели на трета дузпа, след като Щарк посочи бялата точка, но този път Фабиански спаси шута на голмайстора за Партизан Клео./БЛИЦ

Партизан - Арсенал 1:3
0:1 Андрей Аршавин (15), 1:1 Клео (33-дузпа), 1:2  Маруан Шамах (71), 1:3 Себастиен Скилачи (82)
партизан_1.jpg
Партизан: 88.Владимир Стойкович, 3.Иван Стеванович, 4.Медо, 18.Александър Лазевски, 7.Неманя Томич (60-15.Стефан Савич), 8.Радослав Петрович (69-99.Милан Смилянич), 13.Марко Йованович, 20.Младен Кръстаич, 22.Саша Илич, 11.Пиер Боя (84-77.Ивица Илиев), 9.Клео

арсенал_1.jpg
Арсенал:
21.Лукаш Фабиански, 3.Бакари Саня, 20.Йохан Джуру, 17.Александър Сонг, 18.Себастиен Скилачи, 15.Денилсон, 19.Джак Уилкшир (74-8.Самир Насри), 7.Томаш Росицки, 28.Киърън Гибс, 7.Андрей Аршавин (83-22.Гаел Клиши), 29.Маруан Шамах (75-11.Карлос Вела)
 
Белград, “Партизан”
Съдия: Волфганг Щарк (Гер)
Жълти картони: Саша Илич (Партизан)
Червен картон: Марко Йованович (56-Партизан)