Отборът на Рома записа първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като успя да се наложи трудно с 2:1 над Клуж в среща от група "Е" на турнира. Италианците стигнаха до успеха след голове на  Филип Мексесв  69-тата, а Марко Бориело удвои в 71-тата минути. Румънците се добраха до почетно попадение дело на Рада в 78-тата минута и могат да съжаляват, че не взеха поне точка на "Олимпико", след като удариха две греди и изпуснаха още няколко добри положения за гол.
 
Срещата започна с по-добра игра на гостите и в първите 25 минути Рома нямаше удар по посока на тяхната врата. В същото време румънският тим отправи няколко опасни изстрела чрез Кулио и Дика, като вторият не успя да се възползва от грешка на вратаря на "вълците" Богдан Лобонт и стреля покрай вратата. Едва в 27-та минута Давид Писаро отправи първия опасен изстрел, но покрай вратата на Клуж. Две минути по-късно пък гостите имаха невероятна възможност, след като Траоре се отскубна, излъга защитник и остана очи в очи с вратаря, но стреля силно в напречната греда.

Това накара  домакините да вдигнат оборотите и до края на полувремето те буквално обсадиха вратата на съперника. Мирко Вучинич на три пъти излизаше в удобни позиции, но вратарят Кларо бе на мястото си. Франческо Тоти също отправи опасен изстрел, но отново стражът на гостите се намеси, а при добавката и Жереми Менес не бе точен. Сисиньо също се включи добре, но и той не успя да отбележи. Малко преди края на полувремето пък удар от фаул на Тоти отново бе спасен акробатично от Кларо.

 В началото на втората част Клаудио Раниери реши да усили нападателната мощ на своя тим с включването на Адриано, но въпреки това Клуж първи имаше възможност да открие резултата като изстрел на Траоре от границата на наказателното поле отново срещна гредата. Рома пък отговори с опасен удар от фаул на Вучинич, спасен от вратаря. В 69-тата минута домакините издебнаха своя шанс и след центриране от корнер Мексес засече топката и даде преднина на своя тим. Само две минути по-късно Марко Бориело получи дълъг прехвърлящ пас и с великолепен изстрел от движение заби втори гол във вратата на гостите.

Играчите на Клуж не се отказаха  и до края на мача направиха всичко по силите си да изравнят резултата. В 78-ата минута те успяха да върнат един гол, след като Рада засече с глава хубаво центриране в наказателното поле за 2:1. След това в 87-ата минута Дика стреля от дистанция, но Лобонт успя да избие, а в 89-ата минута пък Бурдисо трябваше да чисти пред голлинията след нов опасен удар.

В крайна сметка Рома удържа крехката си преднина и прибави първи три точки в своя актив, като така излезе третото място във временното класиране. Клуж пък вече е на втората позиция със същия актив, но с по-добра голова разлика./БЛИЦ

Рома – ЧФР Клуж 2:1
1:0 Филип Мексес (69), 2:0 Марко Бориело (71), 2:1 Йонуц Рада (78)
 
рома_1.jpgРома: 1.Богдан Лобонц, 29.Николас Бурдисо, 2.Сисиньо (64-77.Марко Касети), 3.Паоло Кастелини, 5.Филип Мексес, 16.Даниеле де Роси, 20.Симоне Перота, 94.Жереми Менез (46-8.Адриано), 7.Давид Писаро, 10.Франческо Тоти, 9.Мирко Вучинич (64-22.Марко Бориело)


клуж_1.jpg
ЧФР Клуж: 1.Нуно Кларо, 4.Кристиан Панин, 20.Каду, 15.Уго Алкантара, 24.Йонуц Рада, 66.Едимар (69-28.Емануел Коне), 19.Хуан Кулио, 22.Йоан Хора (76-10.Роберто Де Зерби), 8.Доминик Кивуву, 7.Емил Дика, 9.Ласина Траоре (82-32.Саша Беланович)

 
Рим, “Олимпико” - 30 252 зрители
Съдия: Йонас Ериксон (Шв)
Жълти картони: Емил Дика (ЧФР Клуж)