Уникален резил преживя ЦСКА броени дни преди началото на ново първенство. Отборът претърпя катастрофа с 2:5 срещу анонимния кипърски Олимпиакос (Никозия). Страхотни драми се разиграха във ВИП ложата на Националния стадион “Васил Левски”. Бесни фенове опитаха да линчуват шефовете начело с Димитър Борисов, Иво Иванов, Емил Костадинов, Венци Живков и Димитър Пенев. Отговорните фактори в клуба преживяха тежки моменти и изтърпяха уникални обиди по свои адрес.

При резултат 3:0 за кипърците гневът на агитката се отприщи и започнаха виковете: “Боклуци, махайте се. Пладнешки крадци. Пернишки селяни” крещяха феновете, които допълниха “Оставка” и “Любо Пенев, Любо Пенев”. Заради трагичната игра на отбора ултрасите изразиха желание начело на тима да бъде върнат изгоненият треньор Любо Пенев. Те подеха и нов рефрен: “Искаме спектакъл”. Думите бяха отправени към изпълнителния директор Венцислав Живков, който каза, че мачовете на отбора за спектакъл, за който е логично да бъдат дадени 10 лева за билет.

Най-много негативи отнесе спортният шеф Емил Костадинов, който бе обиждан на “Емиле, комисионер, махай се”. През това време Костадинов се държеше за главата и не вярваше на случавщото се на официалното представяне на ЦСКА. Феновете до толкова побесняха, че опитаха физическа саморазправа с шефовете, но бяха спрени от стюардите. По време на двубоя агитката скандираше: “Колко лева за билет?” и отговаряше: “Десет лева за билет”.
СТЕФАН РАЛЧЕВ, БЛИЦ