Фаворитът за златните медали от Евроволей 2015 - Германия, допусна втора поредна загуба. Този път немците паднаха с 2:3 (25:17, 23:25, 25:22, 21:25, 13:15) от Холандия, за които пък това бе втори пореден успех. Както е известно, германците ядоха як бой от нашия национален отбор в петък вечер - 0:3.

И се очакваше днес да се реваншират. Точно така и започна срещата, след като момчетата на Витал Хейнен не срещнаха кой знае каква съпротива в първия гейм, който затвориха на 17 точки. Холандия, наложиха се по-рано вчера с 3:1 над Чехия, обаче се разигра и изравни. Както го направи и в четвъртия гейм, за да влезе мачът в тайбрек.

В него пък играта вървеше почти точка за точка. Холандия дръпна с 14:11, но допусна две поредни точки за Германия. А след това и изравняване с блок на Том Щробах. Селекционерът на тима Гидо Фермойлен обаче поиска видео-чалъндж с претенция, че Щробах е докоснал мрежата. Повторението на ситуацията показа точно това, което означаваше победа за Холандия.

С нея тимът оглави група "А" с пет точки, докато немците взеха първа точка и са на трето място. След малко повече от половин час пък България приема Чехия.

Следете с БЛИЦ: Евроволей 2015