Аржентина разнебити Парарагвай с 6:1 във втория 1/2-финал на турнира Копа Америка и се класира за финала, на който ще спори за трофея с домакина Чили, преодолял Перу с 2:1. Сблъсъкът за трофея ще бъде на 4 юли, а аржентинците не са го печелили от 1993 година насам.

С два гола и една асистенция за успеха на „гаучосите” се отчете крилото на Манчестър Юнайтед Анхел ди Мария (47, 53), а по едно попадения вкараха Маркос Рохо (15), Хавиер Пасторе (27), Серхио Агуеро (80) и Гонсало Игуаин (83). Голямата звезда на аржентинците Лионел Меси не се разписа, но подаде за три от головете и бе избран за Играч на мача. За „гуараните” точен бе Лукас Бариос (43).

Аржентина упражни натиск от първата минута и поведе след четвърт час игра, когато Лионел Меси центрира в наказателното поле, където най-съобразителен се оказа защитникът Маркос Рохо, който вкара за 1:0. Меси асистира и за втория гол в мача, а негов автор в 27-ата минута стана Хавиер Пасторе. Парагвай върна едно попадение минути преди почивката чрез Лукас Бариос, който в 43-ата минута бе изведен чудесно от Нелсон Валдес, спрял преди това атака на „гаучосите”.

Малко след почивката в 47-ата минута вихрена атака, започната от Пасторе, завърши с гол на Анхел ди Мария за 3:1. Интригата беше убита в 53-ата минута, когато Ди Мария отново се разписа, завършвайки атака, в основаната на която бе Меси, който направи пропуск в 68-ата минута. Десет минути преди края Серхио Агуеро направи резултата 5:1, след като засече с грава в мрежата центриране на Ди Мария. Малко след това на мястото на Агуеро в игра се появи Гонсало Игуаин, който в 83-ата минута оформи крайното 6:1 при разбъркване в наказателното поле на „гуараните”. Така Аржентина се класира за финала на турнира и ще спори с домакина Чили за титлата.

arg.jpgАРЖЕНТИНА - Парагвайpar.jpg 6:1
1:0 Маркос Рохо (15), 2:0 Хавиер Пасторе (27), 2:1 Лукас Бариос (43), 3:1 Анхел ди Мария (47), 4:1 Анхел ди Мария (53), 5:1 Серхио Агуеро (80), 6:1 Гонсало Игуаин (82)

Консепсион, "Мунисипал де Консепсион"
Съдия: Сандро Ричи (Бра)

0.9zARG.jpg



Следете с БЛИЦ: Копа Америка 2015