България остана без представител при жените на Откритото първенство на Великобритания. След като вчера отпадна Цветана Пиронкова, днес, в странен мач, я последва и Сесил Каратанчева. 98-ата в света загуби с 6:2, 2:6, 5:7 от Силвия Солер-Еспиноса. Интересно е да се отбележи, че в срещата бяха допуснати 13 пробива, като последният трети сет се игра почти час.

Първият сет премина бързо и в полза на българката. Каратанчева осъществи два пробива, които се оказаха достатъчни, за да затвори частта при 6:2. След това Солер направи същото и поведе с 5:0. Сесил обаче спечели своето подаване и върна последния пробив за 2:5. Но допусна трети в сета и така позволи на испанката да го затвори при 6:2 и да изравни частите.

В решителната трета стана страшно. Двете спечелиха първите си подавания и до осмия гейм се редуваха на пробиви. Серията бе прекъсната с труден сервис на Солер за 5:4. В десетия гейм на начална линия застана Каратанчева. Испанката поведе с 40:30 и бе само на точка от спечелването на срещата. Каратанчева обаче стигна до дюс, но Сослер поведе. Последва второ равенство, след което Сесил спечели две поредни точки и така изравни - 5:5. Въпреки това испанката се оказа по-концентрирана и завърши двубоя с успешен пробив за 7:5 и 2-1 сета.