Цветана Пиронкова загуби с 6:3, 1:6, 3:6 от швейцарката Белинда Бенчич в първия си мач от тазгодишното издание на "Уимбълдън".
 
Двете нямаха мач помежду си досега, а днешният им двубой се реши в началото на втория сет, когато се обади стара травма в бедрото на Пиронкова. След контузията тя бе неузнаваема и видимо изпитваше проблеми с изключение на минутите в края на третия сет.
 
В следващия кръг Бенчич ще срещне германката Ана Лена Фридсам, отстранила рускинята Виталия Диаченко след 3:6, 6:3, 7:5.
 
По-късно тази вечер (около 19:40 часа) на корта излиза Григор Димитров срещу аржентинеца Федерико Делбонис, а утре следобед Сесил Каратанчева стартира срещу Силвия Солер Еспиноса (Испания).

ПЪРВИ СЕТ
Двубоят започна страхотно за Пиронкова и българката поведе с 3:0 за около 10 минути, записвайки пробив. След това Бенчич започна да подобрява играта си и стигна до 3:4, след като също проби пловдивчанката при втория си брейкпойнт в гейма. Пиронкова върна пробива и поведе с 5:3, след което сервира за спечелване на сета и успя да го направи за крайното 6:3.
serv1.jpg
stats1.jpg

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна гейм за гейм, но при 2:1 в полза на Бенчич, Пиронкова изпита болки в бедрото и поиска лекарска помощ. След около 10 минути българката се върна на корта с превързано бедро, но след това допусна два пробива за крайното 1:6.
22a.jpg
222.jpg

ТРЕТИ СЕТ
Третият сет се разви по подобие на втория, травмата в крака на Пиронкова предизвика куп неточности в ударите й както и ограничи движението й по корта. Българката допусна пробив за 2:1 в полза на Бенчич, а швейцарката я проби още веднъж за 4:1. Бенчич очаквано взе подаването си за 5:1, но пропусна два мачпойнта в седмия гейм. При 5:2 швейцарката сервира за победа в мача, но Пиронкова показа, че има още сили и направи 5:3, записвайки пробив. Бенчич обаче записа нов пробив и продължава напред, въпреки че Пиронкова спаси цели 4 мачбола.
333.jpg

333aaa.jpg