Уест Хям обяви, че се разделя с мениджъра Сам Алардайс след четири години съвместна работа. 60-годишният специалист изведе „чуковете“ до промоция във Висшата лига през 2012 г.
 
Големия Сам обаче така и не си спечели популярност сред феновете и от клуба решиха да не подновяват договора му. Алардайс обяви, че решението за това е било взаимно между него и управата. Новината беше съобщена след загубата с 0:2 от Нюкасъл в последния кръг.
 
„Горд съм с постигнатото като мениджър на Уест Хям. Клубът и отборът са в много по-добро състояние от това, в което го заварих. Постигнах целите, които ми бяха заложени. Мисля, че е подходящият момент за мен и за Уест Хям да се разделим. Беше удоволствие да работя в клуба“, заяви Алардайс.
 
Вече се спрягат имената на редица специалисти за мястото на Сам Алардайс, като се счита, че с най-големи шансове са Славен Билич и Дейвид Мойс. Предстоящият сезон ще е последен за Уест Хям на легендарния „Ъптън Парк“, а от 2016/17 „чуковете“ се местят на Олимпийския стадион в Лондон.