Амкар записа победа с 1:0 над шампиона Зенит в мач от 29 кръг на руската Премиер лига. По този начин тимът от Перм се спаси от директно изпадане, тъй като има седем точки аванс пред последните два тима в класирането, които имат да изиграят два мача до края на сезона. За Амкар в последния кръг срещу Спартак (Москва) остава задачата да се измъкне и от плейофите за оставане в Премиер лигата.
 
Петър Занев и Георги Пеев започнаха като титуляри за Амкар срещу Зенит, а Захари Сираков остана неизползвана резерва. В 66-ата минута Пеев отстъпи мястото си на Бранко Йовичич, докато Занев игра цял мач. Единственото попадение в мача падна в 38-ата минута. При заучено изпълнение на пряк свободен удар Пеев подаде наляво и Александър Коломейцев неспасяемо стреля във вратата на Вачеслав Малофеев.
 
Това беше едва третата загуба на Зенит през сезона. Тимът от Санкт Петребург, който си гарантира титлата още в предишния кръг има 64 точки от 29 мача. Следват ЦСКА (Москва) и Краснодар с по 56, но и мач по-малко. Амкар, който записа шести пореден мач без загуба, е 11-и с 31 точки, на четири пред Урал и Уфа, които имат мач по-малко и заемат позиции, даващи право на участие в плейофите за оставане в елита. Арсенал (24) и Торпедо (23) за момента оформят зоната на изпадащите.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 29 КРЪГ
23 май (събота)
Амкар – Зенит 1:0
Торпедо (Москва) – Урал
Спартак (Москва) – Уфа
24 май (неделя)
Краснодар – Ростов
Мордовия – Терек
Динамо (Москва) – Арсенал
25 май (понеделник)
Локомотив (Москва) – Кубан
ЦСКА (Москва) – Рубин
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ(ш) 64, 2.ЦСКА (Москва) 56, 3.Краснодар 56, 4.Динамо (Москва) 48, 5.Рубин 47 и др.