Етър направи разочароващо 2:2 в последното си гостуване за сезона – в село Малчика на местния Ювентус. Така великотърновци пропуснаха да гонят до последно лидера Спартак Плевен, който вече си осигури класиране в "Б" група, след като разби Партизан (Червен бряг) с 10:0.

Още в 3-ата минута Ювентус поведе, след като при центриране от фаул и свалена топка с глава Сергей Стефанов остана непокрит и отблизо вкара за 1:0, пише Sport-vt.com. Постепенно „виолетовите” окупираха полето пред вратата на домакините и се заредиха пропуски. В 12-ата минута удар на Тодор Колев мина на сантиметри от гредата. Чисто положение пропусна Джихат Кямил, който от 2 метра с глава стреля в аут. Изстрел на Иван Петков мина до гредата, а в 20-ата минута удар на Копаранов бе избит от домакините от голлинията.

Все пак в 28-ата минута логичното се случи – Тодор Колев изравни с глава след центриране отдясно. До почивката опасен удар на Тихомир Кънев мина до гредата. Етър обърна резултата до 2:1 в 48-ата минута. Отново Тодор Колев се разписа с плътен удар в ъгъла, след като Писаров му спря топката при подаване на Кънев.

Великотърновци продължиха да атакуват и можеха да си решат мача с трети гол, но това така и не се случи. В 55-ата минута пропуск от чиста позиция направи Цветан Петров, който от три метра на празна врата не можа да се разпише. Искрен Писаров в 72-ата минута излезе сам срещу вратаря, но той изби удара му. Колев можеше да стигне и до хеттрик, но пропусна в 84-ата минута. Мачът отиваше към минимална победа, когато три минути преди края реферът Петър Кузев свири фаул пред наказателното поле на Етър. Ивайло Дюлгеров изравни за крайното 2:2.

Етър: Русев, Петров, Копаранов, Макенджиев, М. Николов, Анев, Кямил (63 Николаев), Писаров, Тодор Колев, Ив. Петков (77 Байдаков), Тихомир Кънев (87 Трифонов).

23 кръг
13 май 2015 г. (сряда), 18:00 часа

Янтра (Габрово) - "Ботев" (Козлодуй) 1:1
"Ботев" (Луковит) - Ком (Берковица)  6:1
Павликени - Академик (Свищов) 2:0
Ювентус (Малчика) - Етър (Велико Търново) 2:2
Спартак (Плевен) - Партизан (Червен бряг) 10:0
Видима-Раковски (Севлиево) - "Левски" (Левски) 0:3 служ.
Бдин (Видин) - Ситомир (Никопол) 3:0 служ.