Дунав (Русе) победи с 1:0 при гостуването си на "Ботев" (Нови пазар) и три кръга преди края на първенството в Североизточната "В" група е недостижим на върха. "Драконите" имат 76 точки, следват Черноморец (Балчик) с 67, Калиакра 66 и др. В герой за успеха в Нови пазар се превърна Георги Чакъров. Юношата на "Левски" отбеляза в 73-ата минута и Дунав записа 25-ата си победа през сезона. 

Треньорът Веселин Великов ще остане в Дунав, за да изпълни ангажимента си по утвърждаване на "драконите" в професионалния футбол. Това заявиха от ръководството на русенския клуб  във връзка с появилите се спекулации за евентуална раздяла със старши треньора. Преди дни се появи информация, че интерес към него има от борещия се за промоция в "А" група Пирин (Благоевград). Първата загуба в първенството за сезон 2014/2015 на Дунав от Черноморец (Балчик) с 0:1 на 6 май също доведе до противоречиви трактовки по темата. По този повод от клубното ръководство заявиха категоричната си позиция, че Великов продължава да е част от плановете за трайно завръщане на Русе на картата на професионалния футбол в България и атакуване на възможността за влизане в елита.

"Договорът ми е за една година и имам планове да го изпълня, като целта ни е спечелването на останалите мачове от първенството и Купата на АФЛ. Вече имаме устна договорка с ръководството на клуба за продължаване на ангажимента ми в Русе. Формалното подписване на нов договор е въпрос на време", потвърди Веско Великов.

СЕВЕРОИЗТОЧНА "В" ГРУПА

27 кръг
9 май 2015 г. (събота), 17:00 часа
"Ботев" (Нови пазар) - Дунав (Русе) 0:1
Белица - Калиакра (Каварна) 0:5
10 май 2015 г. (неделя), 17:00 часа
Септември (Тервел) - Кубрат 0:2
Суворово - Тича (Долни чифлик) 0:1
Светкавица Търговище (Тщ) - Черноморец (Бяла) 4:1
Черноморец (Балчик) - Бенковски (Бяла) 8:0
Две могили - Доростол (Силистра) 3:1
Шумен - Провадия 3:1