Договорът за разпределението на акциите в ЦСКА вече е факт, разбра БЛИЦ. Сделката е била финализирана днес следобед, а половин час преди началото на мача с Берое (0:0) водещите фактори на „Армията“ са сложили подписите си под контракта.
Както БЛИЦ първи писа, Юлиан Инджов става силният човек в Борисовата градина.

Нещо повече – от днес той е мажоритарен собственик на ЦСКА. Семейство Манджукови са продали на Инджов голяма част от своите акции. При това положение новият голям шеф в ЦСКА ще притежава 56% от пакета.

Ивайло Манджуков, който смени баща си Петър на "Армията", ще бъде трети в „червената“ йерархия. Неговият дял ще е по-малък от 10%, даже се говори и за под 5%. Александър Томов ще се намира непосредствено под Инджов, но последните информации гласят, че той е на път да се завърне в политиката.

Самият бос не потвърди, но и не отрече пред БЛИЦ. „Дали се връщам в политиката? Нека сега не коментираме. Почакайте до ден-два“, лаконичен бе Александър Томов.
 
Засега той и изпълнителният директор Александър Тодоров остават в ЦСКА – поне до края на сезона.
Официално сделката за преразпределението на акциите в ЦСКА ще бъде обявена в понеделник или във вторник.

Казано в резюме – Юлиян Инджов вече е ще дърпа конците на „Армията“, а Манджукови ще имат най-малката дума в клуба. По всичко личи, че Томов е пред оттегляне, но до лятото ще остане председател на Надзорния съвет.

Именно Инджов ще каже последната си дума за новия треньор на ЦСКА. Той обаче не участва в избирането на заместника на Стойчо Младенов. С тази задача са се нагърбили Томов и Тодоров.

Сигурни източници разкриха пред БЛИЦ, че в понеделник или във вторник ще бъде избран и новият наставник на ЦСКА. Засега шансовете клонят към млад специалист от България. Преди обаче се заговори и за едно много интересно име, което също е било обсъждано от шефовете.

Новият треньор на ЦСКА ще запише неофициален дебют другата събота или неделя. Тогава „червените“ най-вероятно ще гостуват в Македония на местния Хоризонт за приятелски мач, разбра още БЛИЦ.