Трябва да си най-големият глупак, за да не си разбрал подтекста на думите на Юлиян Инджов – новия силен човек в ЦСКА. Той се появи за първи път на пресконференция и още с влизането си отсече: „Целта е една - да станем шампиони. Ако не успеем, ние, акционерите, ще се оттеглим, същото очакваме да сторят и треньорите!”.
 
Кратко, точно и прекалено ясно. Ако Инджов знаеше колко е взривоопасна обстановката в ЦСКА, ако знаеше, че Стойчо Младенов два пъти в рамките на няколко дни по-рано си беше подавал оставката, ако знаеше, че се бавят заплати и че няма дълга скамейка с достатъчно качествени футболисти, нямаше да поставя подобни условие. Всъщност, Инджов е знаел. Всичко е знаел. И то много добре.
 
На разколебания Младенов само това му трябваше. И Стойчо още на другия ден, т.е. – днес, си тръгна. Този път завинаги. Дали Инджов е знаел и това и дали е очаквал или може би е искал подобна реакция на треньора? Остава само да гадаем.
 
Днес някои кадри от високите етажи на ЦСКА побързаха да защитят строителния предприемач. Инджов нямал предвид титлата, а европейските клубни турнири. По-скоро искал да нахъса треньорите и играчите, а не да налее олово в краката им.
 
Моля, моля. Не казвайте „добър вечер”, когато слънцето изгрява. Фенът не е прост и не яде доматите с колците.
 
Всичко би било съвсем различно, ако бизнесменът бе казал примерно следното: „Ще се опитаме да спасим ЦСКА. Стоим зад треньорите. Предвид тежката обстановка, важното е да излезем от кризата. Титлата не е приоритет, но Лига Европа е. Първо да стабилизираме клуба, пък после резултатите.”
 
А и всеки, който наистина стои зад треньорския щаб, ще се срещне с него, преди да говори пред медиите. Това и най-големите аматьори го правят.
 
Ето още малко гадаене... Дали на Стойчо не му скроиха шапката, принуждавайки го да си тръгне? Дали зад цялата история не стоят ръцете на други хора, които искат ЦСКА да потъне още, още и още, докато съвсем се удави още преди края на сезона и фалира? Дали тези другите не използват двете фамилии, които вчера не бяха на „Армията”, за да доубият „червените” и за да може националната кауза да ликува за четвърти пореден път?
 
Май Стойчо ще се окаже прав. Сложиха му примка на врата и го осъдиха на смърт без да е виновен. Още по-гадното е, че метнаха примката и върху ЦСКА, за да го обесят.
 
Едно е сигурно – Стойчо Младенов направи чудеса в ЦСКА, които никой не оцени. Той върна Томов, той бе в основата на спасението от онова адско лято на 2013 година, когато клубът бе загинал. Той направи от нищото нещо, биеше „Левски”, където го хване, и закара ЦСКА на върха. Но когато има финансова немощ и подобни интриги и задкулисни игрички, не Стойчо, но и Жозе Моуриньо няма да издържи. 

След напускането на Младенов вече е повече от ясно, че ЦСКА няма да стане шампион. Т.е. – планът успя!
 
Е, г-н Инджов, значи ли това, че и вие ще си тръгнете, както обещахте? Тогава за какво дойдохте – да спасите „червените” или да ги зариете? Аз вчера не чух нищо за спасение, но усетих нещо нередно и подмолно. Дано не съм прав. Лошото е, че това усещане не е само мое...
 
Още и още загадки. Дали има и мъничко, ама мъничко истина в онзи ужасяващ слух, който БЛИЦ публикува преди време? (виж ТУК).

И дали някои люде вече могат да си отдъхнат? „Червените” доста ги стреснаха през есента – с мижав бюджет и със събрани от интернет футболисти погледнаха смело към титлата. Зимната пауза бе идеалният вариант да се вземат спешни мерки.
Така е, читателю, гадаенето в Борисовата градина придобива все по-колосални размери. Направо да ти се пригади от загадки...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ