Лудогорец започва операция „титла 2015” с всички необходими средства. Не само футболни, но и други. Босът на клуба Кирил Домусчиев иска задължително да види отбора си отново на върха – за четвърти пореден път.
 
За целта бизнесменът е планирал даже тайни разговори с боса на ЦСКА Александър Томов чрез посредници, които самият той ще изпрати в Борисовата градина, говори се из футболните ни среди. Домусчиев вярвал, че съставът му има сили да измести „червените” от първото място. Разликата от така заветната цел е само три точки, които могат да бъдат стопени през пролетта. Още повече, че между двата отбора предстоят още два двубоя, а Лудогорец не среща никакви трудности, когато насреща му застанат „армейците”. Фактите го доказват – разградчани все още нямат загуба от ЦСКА в шампионатен мач. А и публична тайна е, че в БФС и сред съдиите 45-годишният богаташ дърпа конците зад кадър.
 
Но въпреки това Домусчиев искал да се подсигури отвсякъде. Голямата  задача на посредниците на лудогорския бос ще бъдат да разубедят Томов от неговата голяма мечта – да стане за втори път шампион с клуба от стадион „Българска армия”.
 
Говори се, че бившият вицепремиер е предупреден за предстоящата среща, която е планирана да се състои в края на тази или в началото на следващата седмица. Пратениците на Домусчиев ще предложат на Томов ЦСКА да се откаже от първото място. В замяна „червените” щели да получат договори за реклами с фирми, които са собственост на приближени на разградския шеф бизнесмени. А вероятно и нещо друго... Така нямало как да бъде доказано, че връзка с рекламите има самият собственик на „зелените”.
 
Домусчиев твърдял, че една титла на „червените” няма да гарантира участие в груповата фаза на Шампионската лига наесен. Освен това ЦСКА виси с лиценза за Европа и не се знае дали ще получи такъв. На всичко отгоре коефициентът на „армейците” за клубните турнири е много нисък, което още повече намалява шансовете им за атакувате на групите на най-комерсиалния футболен турнир. Отделно пък не се знаело дали ЦСКА ще съхрани състава си за есента, защото напоследък стана практика играчите да бягат заради забавени заплати.
 
На Домусчиев му се усладило участието в Шампионската лига и искал за втори път да попадне в групата на големите. А и при него посочените по-горе проблеми в ЦСКА не съществували – в Разград имат готов отбор, нямат и грам спънки за лиценза, а коефициентът е достатъчно висок, за се очаква по-лек съперник за плейофите в Шампионската лига.
 
С оглед на тежкото финансово положение на „Армията” не е известно каква ще бъде реакцията на първия в ЦСКА. Не се знае и друго – дали в крайна сметка Томов ще приеме поканата и ще се яви на предстоящата среща. Или пък за изпълнението на заръката ще бъдат използвани други акционери в Борисовата градина, които трябвало да изземат властта от ръцете на настоящия бос..../БЛИЦ
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите