Волфсбург елиминира Интер и продължава на 1/4-финал в Лига Европа, след победа 2:1 над Интер в реванша на "Джузепе Меаца" и общ резултат 5:2 в двата двубоя.
 
Срещата в Милано започна с възможност за домакините, дело на Ернанес, но вратарят на германците Диего Беналио се справи. Последва пропуск и пред италианската врата, при който Даниел Калигюри пропусна страхотна възможност.
 
Германецът с италиански корени все пак се разписа в 24-ата минута, след като получи пас от фланга и с удар по тревата, преодоля Карисо за 1:0.
 
До края на полувремето Ковачич и Гуарин се разминаха с гола за Интер, а Бас Дост пропусна за Интер. През втората част преобладаваше битката в средата на терена и неточните удари, но в края на полувремето Интер натисна съперника.
 
Паласио можеше да изравни в 65-ата минута, но Беналио спаси. Стражът бе безпомощен две минути по-късно при удара на Ернанес, но топката премина на сантиметри покрай лявата му греда. Натискът пред немската врата даде резултат в 71-ата минута, когато Паласио изравни след пас на Ернанес.
 
Волфсбург стигна до победата в 89-ата минута, когато Никлас Бендтнер - Лорда се възползва от грешка в италианската отбрана и донесе успеха на германците.
 
Жребият за следващата фаза на Лига Европа е в петък, а срещите от 1/4-финалите са на 16 и 23 април. 
volfsburg.jpgИнтер - Волфсбург 1:2__________.jpg
(1:3 в първия мач)
0:1 Даниел Калигюри (24), 1:1 Родриго Паласио (71), 1:2 Никлас Бендтнер (89)

inter.jpg