Фиорентина победи Рома с 3:0 като гост в реванша от 1/8-финалите на Лига Европа. В първата среща във Флоренция двата тима бяха завършили при 1:1 и очакванията бяха за интересен и оспорван двубой.
 
Фиорентина поведе още в 9-ата минута след гол от дузпа на Гонсало Родригес, след като реферът Джунейт Чакър наду свирката за фаул на Хосе Холебас.
 
Рома опита да върне гола и имаше три възможности между 11-ата и 17-ата минута, но не успя да стигне до опасен удар към вратата на гостите.
 
Вместо това Фиорентина удари "вълците" още веднъж в 18-ата минута , когато Маркос Алонсо се възползва от грешка в отбраната на римляните и вкара за 2:0.
 
Само четири минути по-късно Хосе Басанта засече добро центриране с глава в мрежата на Рома и оформи класическото 3:0.
 
Ляич и Пянич опитаха да върнат един гол за Рома до края на полувремето, но не успяха и Фиорентина се оттегли с комфортен аванс на почивката.
 
Гостите можеха съвсем да отчаят Рома минути след подновяването на играта, но ударът на Мохамед Салах срещна гредата. Египтянинът можеше да отбележи и в 78-ата минута, но отново пропусна.
 
Безпомощността на Рома през втората част даде изражение в двата жълти картона на Адем Ляич за десет минути (между 78-ата и 88-ата минута),  след което домакините завършиха мача с човек по-малко.
 
Жребият за следващата фаза на Лига Европа е в петък, а срещите от 1/4-финалите са на 16 и 23 април. 

 
fio.jpgРома - Фиорентина 0:3roma.jpg
(1:1 в първия мач)
0:1 Гонсало Родригес (9' дузпа), 0:2 Маркос Алонсо (19), 0:3 Хосе Басанта (22)

fiorentinsa.jpg